Link pagina copiat!
Ce să faci în dimineaţa dinaintea unui examen important?
27 iunie 2017
„Bacăul pedalează, dansează, colorează”
27 iunie 2017

Pentru că a venit vacanța și acum ai mai mult timp pentru relaxare, ne-am gândit că ți-ar prinde bine să afli de câteva site-uri interesante, utile și fun! Ești interesat de artă și design? Vrei să fii tot timpul la curent și să afli lucruri noi? Sau vrei pur și simplu să te relaxezi? Avem pregătite pentru tine niște site-uri și aplicații care îți vor satisface toate aceste nevoi!

Pentru cei care dau Bac-ul: știm că ești stresat, știm că este greu să-ți găsești motivația să înveți, dar știm că poți! Și ca o recompensă, ți-am pregătit 10 site-uri interesante, unde să îți pierzi vremea util după ce ieși din convalescența de după Bac.

Scoate artistul din tine!

https://www.befunky.com/

 

Vrei să editezi o poză? Ai nevoie să faci un poster, un colaj sau o invitație? Acesta este site-ul potrivit pentru tine! Befunky.com are o interfață user-friendly și cel mai tare lucru este că poți să creezi/editezi tot ceea ce îți dorești, iar apoi să îi dai share  Facebook, Instagram, Tumblr, etc. Șie e gratis!

https://niice.co/

Ești iubitor de artă și design grafic? Ai nevoie de inspirație? Niice.co este un loc nice unde poți să te uiți peste creațiile altora, în speranța că o să te lovească și pe tine trenul imaginației!

https://chordify.net/

Dacă cânți la un instrument sau așteptai un semn pentru a te apuca de unul, chordify.net îți oferă șansa de a răsfoi printre sute de piese și să îți oferă partiturile pentru a putea să le exersezi și tu. How cool is that? În plus, găsești și articole interesante cu și despre muzică!

Să ne mai și cultivăm puțin…

https://archive.org/

Pe archive.org găsești cărți  pe care le poți citi gratis online, audiobooks-uri, filme, imagini și alte lucruri interesante.

 

 

 

http://freerice.com/#/english-vocabulary/1542

 

Vrei să îți testezi cunoștințele de limbă engleză, de matematică, chimie sau geografie și în același timp să înveți lucruri noi? Freerice este un site care pentru fiecare răspuns corect pe care îl dai, se donează 10 boabe de orez acelor oameni care au nevoie de ajutor din partea noastră.

 

http://ed.ted.com/

Vrei să afli lucruri interesante, dar nu mai vrei să citești sau să scrii? Ed Ted este un fel de Ted, dar mai jucăuș, mai interactive: este un loc unde poți să găsești video-uri interesante și amuzante despre lucrurile care te pasionează. Și nu întâmplător am menționat cuvântul ‘interactiv’: ai posibilitatea să creezi tu filmulețe scurte despre orice subiect, iar apoi să le împărtășești cu ceilalți! Da, în sfârșit ți s-a împlinit visul: poți să creezi o lecție în stilul tău, așa cum ai vrea tu să fie prezentată!

Fun și relaxare J

https://www.stumbleupon.com/

Tot ce trebuie să faci ca să poți să profiți la maxim de ceea ce îți oferă site-ul este să îți creezi un cont gratuit. Apoi poți să îți selectezi dintr-o listă lungă de domenii, pe acelea de care ești pasionat/interesat. Și apoi ești liber să apeși butonul magic Stumble, care te va purta din site în site, din poză în poză, spre locuri și informații super cool!

 

http://awkwardfamilyphotos.com/

Fiecare dintre noi avem măcar o poză de familie ciudată sau stânjenitoare, o amintire imortalizată pe vecie și pusă într-un album foto (sau înrămată, de ce nu), pentru că părinții tăi consideră că e drăguță. Se pare că niște persoane s-au gândit să creze un site unde poți posta poze ciudate/amuzante/stânjenitoare/ cu familia ta. Asta ca să fim solidari și empatici și să râdem și noi de necazul altuia, nu doar alții de necazul nostru

 

https://www.lumosity.com/

Dacă vrei să îți antrenezi mintea într-un mod distractiv, lumosity îți oferă o serie de jocuri  care să îți dezvolte memoria, atenția sau capacitatea de a alterna între diverse reguli. Tot ce trebuie să faci este să îți creezi un cont gratuit și apoi poți să începi antrenamentul! Poți să îți descarci și aplicația, care îți va memora progresul pe fiecare abilitate și îți va ajusta nivelul de dificultate al probelor! Have fun!

 

http://www.makeuseof.com/

Vrei să știi toate noutățile și trucurile din domeniul tehnologiei? Acesta este un super site care îți dă informații despre cele mai noi și mai interesante aplicații, despre cum să folosești anumite gadget-uri, etc. În plus, există articole care te țin la curent cu ce a mai apărut nou în domeniul gaming-ului și al social media. Tot aici găsești informații despre cum să te ferești de anumite pericole la care ne putem expune atunci când navigăm pe internet sau folosim anumite aplicații. Enjoy!

 

http://asoftmurmur.com/

Dacă atunci când înveți, scrii sau te pui la somn ai nevoie de un sunet pe fundal pentru a concentra/relaxa, acest site îți vine în ajutor! Ai posibilitatea de alege între diferite sunete de fundal, în funcție de preferințele tale: sunetul valurilor pe vreme de furtună, un vânt care adie ușor, păsări ciripind, sau sunetul unui foc de tabără? Defapt, aplicația îți dă posibilitatea să îți creezi propriul sunet de fundal, amestecând toate aceste elemente, și multe altele!

 

Da, ai numărat bine: sunt 11, nu 10 site-uri, dar ne-am gândit că nu te superi dacă punem unul în plus! Știm sigur că fiecare o să te ajute sau o să îți ofere un moment de relaxare atunci când ai nevoie, așa că ce mai aștepti? Check them out!

Alexandra Marian, psiholog la Centrul de resurse pentru adolescenți din Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*