Link pagina copiat!
Cum poti ajuta pe cineva care sufera de depresie?
11 septembrie 2015
Ghid de supravietuire daca intri la liceu anul asta
14 septembrie 2015

9 lucruri pe care sa le bifezi înainte să începi școala

Aproape s-a terminat vacanţa, începe şcoala şi trebuie să ai toate lucrurile pregătite. Dacă nu ai făcut asta deja, îţi dăm o listă pe care să o bifezi începând cu ultima seara de vacanţă până în prima zi de şcoală.

 1. Pregăteşte uniforma sau ţinuta

Dacă purtaţi uniformă la şcoală, ai grijă ca aceasta să fie proaspăt spălată şi calcată. În cazul în care nu aveţi uniformă la şcoală, poţi opta pentru o camaşă simplă şi o pereche de pantaloni sau o fustă. De preferat acestea să nu fie în culori stridente. Cele mai potrivite culori ar putea fi alb, negru, bleumarin sau alte culori nu foarte intense.

În cazul în care vei face cunoştinţă cu noi profesori sau colegi, pentru a lăsa o impresie buna, contează destul de mult să nu ai o ţinută neglijentă.

 1. Pregăteşte ghiozdanul

Cel mai probabil, în prima zi de şcoală nu vei avea orele stabilite, însă e bine să ai la tine cel puţin un caiet şi ceva de scris, astfel încât să îţi poţi nota lucrurile esenţiale (noul orar, materii, lucruri de care ai putea avea nevoie în noul an, adrese de contact s.a.m.d.)

Ghiozdanul îţi poate folosi în cazul în care se dau manualele necesare, în prima zi de şcoală.

 1. Pregăteşte locul pentru orar

Chiar dacă nu vei primi orarul încă din prima zi, cu siguranţă ţi se va comunica într-o zi din prima săptămâna. E bine să ai în cameră un loc special pentru orarul tău, unde să poţi verifica rapid ce ore ai în ziua următoare, cel puţin până reuşeşti să îl reţii.

 1. Asigură-te că dormi cel puţin 8 ore

Cu siguranţă îţi va lua ceva timp până vei intra într-un ritm de somn. Ca să poţi să începi prima zi de şcoală cu energie, asigură-te că dormi suficient. Pune-te din timp la somn, în funcţie de ora la care vrei să te trezeşti şi ia în calcul şi faptul că cel mai probabil nu vei adormi foarte repede.

Ca să-ţi fie mai uşor, încearcă să te relaxezi, gândeşte-te la ceva ce îţi place şi stai departe de telefon. Acesta nu face decât să îţi distragă atenţia şi îţi alungă somnul.

 1. Setează-şi alarma cu un mesaj pozitiv

Este prima trezire de dimineaţă după vacanţa de vară. Pentru a-ţi face trezirea mai plăcută, setează un mesaj care să te încarce cu energie pozitivă. Uite câteva idei în română şi engleză:

 • Bună dimineaţa! Arăţi superb azi!
 • E o zi minunată! Deschide ochii să vezi!
 • Rise and shine!
 • Morning, beautiful!
 • Time to be awesome!
 1. Ocupă-te de igienă

Este foarte important să nu miroşi a transpiraţie, părul să arate proaspăt spălat şi pieptănat, dinţii curaţi. Ceilalţi vor aprecia să vadă că este importantă pentru tine reintâlnirea cu ei, iar dacă este un an de trecere de la generală la liceu, sau la o şcoală nouă, cu atât mai mult sunt importante aceste detalii.

Nu uita de deodorant. În cazul în care vrei să îţi dai şi cu parfum, nu exagera. Două pulverizări sunt suficiente. Este neplăcut să stai lângă cineva care miroase prea puternic a parfum, indiferent cât de frumos miroase acesta.

 1. Mănâncă micul dejun

Ca să ai suficientă energie pentru întreaga zi, asigură-te că ţi-ai luat micul dejun. De la cereale cu lapte, până la ouă sau sandvişuri, poţi opta pentru ceea ce-ţi place să mănânci.

 1. Zâmbeşte-ţi în oglindă

Dincolo de toate pregătirile pe care le-ai făcut, cea mai importantă este atitudinea cu care pleci spre şcoală. Fii optimist şi pozitiv. Zâmbeşte cu încredere în forţele proprii şi în faptul că va fi o zi frumoasă!

Îţi dorim mult succes în noul an şcolar! Să fie un an în care să reuşeşti să atingi toate obiectivele pe care ţi le propui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*