Link pagina copiat!
Arată-mi profilul de Facebook și îți voi spune cine ești: Fact or fiction?
12 aprilie 2017
Fii în siguranță pe internet!
12 aprilie 2017

Internetul face parte din viața noastră, a tuturor. A devenit un lucru fără de care, parcă, nu mai putem trăi. Comunicăm pe internet zi de zi, ne facem prieteni, le spunem secretele și avem impresia că numai ei ne înțeleg suferințele și durerile. Acceptăm cu ușurință cereri de prietenie și dăm și cu mai mare ușurință informații despre noi (unde suntem, ce facem, câți ani avem, cu ce ne ocupăm, unde locuim, cum arătăm etc.).

Zilele trecute am avut parte de o experiență foarte interesantă la o școală din Iași unde învață copii cu nevoi speciale, cu vârste între 10 – 16 ani. În urma unui exercițiu care simula o conversație pe internet cu o persoană necunoscută ne-am dat seama cât de ușor intră în joc acești copii. Ei au fost foarte atrași de faptul că “noul prieten” le-a promis că le va da o ciocolată, că vor merge împreună să cumpere tot ce își doresc sau că se vor juca împreună.

A fost un exercițiu care, pe noi adulții, ne-a făcut să conștientizăm cât de vulnerabili sunt acești copii și cât de ușor pot fi păcăliți cu o ciocolată, iar pe ei să conștientizeze că nu întotdeauna persoana din spatele unui monitor arată și este așa cum își imaginează ei. În jocul nostru, persoana din spatele “monitorului” purta o mască, însă copiii care au participat la joc au descris-o ca fiind drăguță, frumoasă, cu părul drept și blond.

Activitatea a fost desfăşurată în cadrul modelului Oportunităţi pentru Adolescenţi, implementat de Fundaţia “Alături de Voi” România în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi,  Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, cu sprijinul tehnic şi financiar al Reprezentanţei UNICEF în România.

Adolescenteen
Adolescenteen
Scopul platformei online este de a ajuta adolescentii cu informatii utile si de specialitate, facilita interactionarea in vederea obtinerii unor raspunsuri care sa ii ajute in rezolvarea diverselor probleme sau sustinere pentru a depasi situatii dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*