Link pagina copiat!
Cum sa-ti imbunatatesti relatiile prin ascultare activa
25 ianuarie 2016
Cum sa te descurci cu un prieten rautacios
27 ianuarie 2016

Esti mai imprastiat ca de obicei si nu te poti concentra , iar inima iti bate de parca ar vrea sa iasa din piept. Cred ca recunosti aceste senzatii. Mai mult, tot ce ai in minte este persoana care te-a fermecat si la care iti pleaca fiecare gand. Sunt trairi frumoase, de care trebuie sa te bucuri deplin. Cu toate acestea, nu trebuie sa pierzi din vedere prioritatile si indatoririle scolare. Incearca sa gasesti un echilibru intre a petrece timp cu persoana draga tie si sarcinile scolare. Iata propunerile Adolescenteen:

1. Fa-ti un program – Fii cat mai organizat cu putinta. Scrie pe o foaie toate lucrurile pe care le ai de facut intr-o zi, incepand cu cele mai importante – temele pentru saptamana in curs, orele de studiu, antrenamentele sportive. Nu uita sa fii cat mai sincer si sa aproximezi corect durata, in functie de experienta ta – nu este cazul sa te minti singur aproximand ca vei termina de invatat o lectie intr-o jumatate de ora, daca de regula iti ia o ora. Incercand sa fii eficient, vei avea mai mult timp pentru recreere.

2. Nu visa cu ochii deschisi – daca ai intalnire la ora 6 seara, pana in acel moment concentreaza-te la lucrurile pe care le ai de facut. Daca vei fi atent la ore, vei intelege mai repede material si vei avea mai mult timp liber acasa. Invata sa fii operativ!

3. Nu amana lucruri – Daca vei lasa pe maine ce trebuie sa faci azi, te vei trezi cu foarte multe sarcini nerezolvate. Si cand te vei gasi asaltat de lucruri ce nu sufereau amanare, va fi mult mai greu sa te redresezi.

4. Invata sa prioritizezi – Lucrurile care au prioritate sunt cele de care depinde viitorul tau – scoala, meditatiile, activitatile extrascolare care ajuta la dezvoltarea ta. Sa fii indragostit este un lucru minunat, insa nu pierde nicio clipa din vedere ca traversezi o perioada cheie pentru succesul tau in viata.

5. Dupa munca si rasplata – Te vei bucura mai bine de timpul tau liber daca vei stii ca meriti pe deplin sa te relaxezi. Cei din jurul tau vor fi mult mai ingaduitori cu orele petrecute in oras daca le demonstrezi ca esti responsabil, iei note bune si situatia ta scolara este sub control.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*