Link pagina copiat!
Pieter Bult, noul reprezentant UNICEF în România, în vizită la Centrul de Resurse pentru Adolescenți Bacău
28 iulie 2017
CAMPANIE Soluții practice în gestionarea furiei
28 iulie 2017

Un studiu recent realizat de o echipă de cercetători din Noua Zeelandă a investigat în ce măsură implicarea zilnică în activităţi creative ne face să ne simţim mai bine din punct de vedere emotional. Rezultatele au arătat că tinerii care s-au implicat în activităţi precum pictatul, scrierea de poezii sau proză, design grafic, dans, muzică, crearea unor reţete culinare etc., s-au simţit mai bine la finalul zilei, dar şi ulterior. Spre deosebire de cei care nu s-au implicat în astfel de activităţi, ei au menţionat că se simt mai fericiţi, mai veseli, entuziaşti şi implicaţi în propria dezvoltare.

Concluzia studiului a fost că activităţile creative ne ajută să simţim mai multe emoţii pozitive.

Aşadar, putem folosi astfel de activităţi pentru a ne menţine starea de bine sau să contracarăm momentele în care simţim că emoţiile negative ne copleşesc. În astfel de momente este util să căutăm o activitate care să ne permită să ne exprimăm deschis, liber şi să metamorfozăm tristețea, furia etc. într-un proces sau produs creativ. În acest fel, nu doar că ne vom simţi mai bine, dar ne putem cunoaşte mai bine, ne vom dezvolta diferite abilităţi sau, de ce nu, putem descoperi hobby-uri noi.

 

Articolul integral poate fi consultat aici: Tamlin S. Conner, Colin G. DeYoung, Paul J. Silvia. Everyday creative activity as a path to flourishingThe Journal of Positive Psychology, 2016; 1 DOI: 10.1080/17439760.2016.1257049https://www.sciencedaily.com/releases/2017/07/170705133011.htm

 

 

Psiholog Daniela Dumulescu, Centrul de Resurse pentru Adolescenți, Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*