Link pagina copiat!
Cum mă ajută să cred în propria eficiență
30 noiembrie 2017
Mesele exagerate și risipa alimentelor
8 decembrie 2017

Cercetarea prezentata astazi de Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti despre consumul de substante si factorii sociali arata ca in Bucuresti avem cei mai multi adolescenti de 15-16 ani care au declarat ca fumeaza zilnic, in comparatie cu media din cele 12 orase europene participante la proiectul Youth Europe.

Mai exact, 23,7% din adolescentii bucuresteni care au participat la studiu au declarat ca fumeaza zilnic, fata de 18,1%  – media europeana.

Mai mult, aproape 14% din cei in jur de 2.200 de liceeni intervievati au spus ca au consumat canabis cel putin o data in viata. Iar varsta debutului a fost inregistrata undeva la 13 ani.

De asemenea, in jur de 83% dintre ei au recunoscut ca au incercat si alcoolul, iar peste 45% au spus ca s-au imbatat cel putin o data, 17% chiar in ultima luna.

Studiul arata ca e nevoie de activitati recreative, extrascolare, care sa le ofere tinerilor alternative atractive la consum, dar mai ales de sprijin, afectiune si mai mult interes, inclusiv mai multe reguli, din partea parintilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*