Link pagina copiat!
Ce este nomofobia?
17 mai 2017
Construim relații sănătoase – ˮTonul face muzica!ˮ (III)
19 mai 2017

Cauzele deceselor in randul adolescentilor

Un studiu recent al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) arata ca 3.000 de adolescenti mor zilnic in lume, adica 1,2 milioane anual. Care sunt principalele cauze: accidente rutiere, boli pulmonare si suicid.

Specialistii OMS sustin insa ca peste doua treimi din aceste decese ar putea fi prevenite, pe de o parte printr-o mai buna educatie cu privire la sanatate si avand acces la servicii de sanatate si sociale de o calitate mai buna, dar si prin masuri simple, la indemana tuturor: o dieta sanatoasa, activitate fizica sustinuta si evitarea tutunului si a consumului de alcool.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Baietii sunt expusi mai degraba riscului de deces cauzat de accidente rutiere, in timp ce fetele sunt vizate de bolile de plamani si de complicatiile aparute in cazul sarcinilor. La fel de prezente sunt si bolile mentale, avand in vedere ca adolescenta este varsta la care multi incep sa consume substante (droguri, alcool), care le pun in pericol sanantatea (mentala si fizica).

Expertii au mai aratat ca investitia in adolescenti este una esentiala, avand un beneficiu triplu: avand adolescenti sanatosi acum, acestia vor creste ca adulti sanatosi in viitor si vor creste la randul lor generatii sanatoase.

Despre celelalte cauze si probleme puteti citi aici http://www.who.int/…/rele…/2017/yearly-adolescent-deaths/en/ .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*