Link pagina copiat!
Bullying – ce este si cum te afecteaza
24 octombrie 2015
Eu si eu insumi
27 octombrie 2015

Este posibil ca în această perioadă relația cu părinții să fie ceva mai tensionată. Pentru că ai nevoie de mai multă libertate și independență, dar părinții vor să te protejeze de diverse pericole este posibil să apară situații dificile. Ce poți să faci pentru a ține lucrurile sub control:

  • Păstrează o comunicare eficientă. Nu te aștepta ca părinții să-ți citească gândurile, când ai nevoie de ceva, asigură-te că știu și ei lucrul acesta, înainte să te superi că nu primești ceea ce vrei sau că nu te înțelege nimeni;
  • Acceptă-le sfaturile. Chiar dacă ți-e greu să admiți au trecut și ei prin această perioadă. Având mai multă experiență de viață inevitabil sunt mai informați în anumite privințe. A asculta de sfatul părinților se poate dovedi o decizie înțeleaptă;
  • Fii tolerant. Nimeni nu este perfect. Nici măcar părinții. Acceptă faptul că și ei pot greși, că învață din greșeli și că sunt nevoiți să se adapteze odată cu tine la trecerea ta de la copil la tânăr adult.

Nu uita că pentru a păstra o relaţie bună cu părinţii e nevoie de implicare şi efort constant. Dacă într-o zi nu ai avut o zi foarte bună şi te-ai închis în cameră fără să vorbeşti cu nimeni sau le-ai răspuns repezit, în ziua următoare poţi iniţia tu o conversaţie în care să le explici ce s-a întâmplat. Pentru că vor să te protejeze de multe ori pot deveni insistenţi cu sfaturile, însă ţine şi de tine să-i linişteşti şi să le arăţi afecţiune, comunicare şi implicare pentru lucrurile să meargă mai uşor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*