Link pagina copiat!
Cum să te pregătești pentru festivaluri
14 iulie 2017
Ce se întâmplă la pubertate?
17 iulie 2017

Cu siguranță evenimentele sezonului de vară sunt festivalurile și petrecerile. Acestea aduc experiențe multiple și complexe care ne oferă emoții frumoase și intense. Dar de ce ne plac atât de mult festivalurile și, mai ales, ne place atât de mult să dansăm la festivaluri? Ei bine, există câteva explicații psihologice pentru acest fenomen.

În primul rând, festivalurile ne scot din rutina cotidiană și ne permit să intrăm într-o altă lume, o lume de film sau de basm, o realitate diferită, unde aproape orice este permis. La festival ne putem comporta diferit decât la muncă, la școală sau în orice alt mediu. Este în general un spațiu în care experimentăm diverse lucruri, emoții și interacțiuni sociale care ne oferă adrenalină, bucurie și un sentiment accentuat de libertate.

În al doilea rând, faptul că suntem înconjurați de persoane cu aceleași preferințe, același set mental, cu aceeași dorință de distracție ne face să ne simțim acceptați și liberi să ne exprimăm.

Nu în ultimul rând, mișcarea și dansul sunt modalități de exprimare și eliberare a stresului și includ, de asemenea, conexiunea și apropierea de ceilalți. Comunicăm cu ceilalți prin dans, ne apropiem de ei și ne simțim mai conectați unii cu ceilalți.

 

Bucurie și experiențe frumoase!

Daniela Dumulescu, psiholog la Centrul de resurse pentru adolescenți din Cluj-Napoca

Adolescenteen
Adolescenteen
Scopul platformei online este de a ajuta adolescentii cu informatii utile si de specialitate, facilita interactionarea in vederea obtinerii unor raspunsuri care sa ii ajute in rezolvarea diverselor probleme sau sustinere pentru a depasi situatii dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*