Link pagina copiat!
Facebook Live despre empatie, luni – 29 mai, cu specialistii de la Bacau
28 mai 2017
Concurs de postere pentru liceenii din Cluj-Napoca
30 mai 2017

Alegerea facultății sau a carierei viitoare poate fi un proces dificil uneori. De aceea, este important să ne cunoaștem cât mai bine pe noi înșine, astfel încât să luăm o decizie care ni se potrivește. Îți propun să începi procesul de autocunoaștere prin a răspunde la câteva întrebări simple, dar esențiale pentru alegerea carierei. Prin intermediul acestora, vei putea reflecta asupra intereselor tale, a motivațiilor relaționate cu viața profesională, a stilului de viață pe care ți-l dorești, a competențelor tale.

Așadar, notează răspunsurile la aceste întrebări și consideră exercițiul ca parte a înțelegerii de sine în drumul tău către alegerea carierei:

  • Ce te vezi făcând în viitoarea ta carieră și să îți placă în mod deosebit?
  • Dacă pe neașteptate s-ar întâmpla un miracol și te-ai trezi dimineața următoare având cariera pe care o visai dintotdeauna așteptându-te să o urmezi, ce fel de carieră ar fi aceasta?
  • Ce secțiune de cărți ai vizitat când ai intrat pentru ultima oară într-o librărie? Ce interese personale și idei despre carieră sugerează preferințele tale?
  • Pe cine admiri și de ce?
  • ”Un lucru pe care l-am făcut întotdeauna bine este…”

Mult succes în construirea carierei!

 

Psiholog Daniela Dumulescu, Centrul de Resurse pentru Adolescenți, Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*