Link pagina copiat!
Corpul ca metodă de comunicare
27 septembrie 2017
6 sugestii pentru dezvoltarea creativității
28 septembrie 2017

La vârste fragede, cel mai important rol în viața voastră îl avea familia. Acum, colegii și prietenii vă influențează modul în care luați decizii și felul în care vă definiți ca persoană.

Prietenii pe care îi alegeți în această etapă a vieții contribuie la modelarea personalității voastre. Te-ai gândit ce fel de om vrei să fii? Prietenii te pot ajuta să devii acel om dacă îți împărtășesc valorile, sau te pot împiedica să devii cine vrei tu să fii și să te conducă pe un drum greșit. Asta se poate întâmpla dacă îți adaptezi valorile în funcție de conjunctură astfel încât să fii acceptat de un anume grup, care pare super-cool, dar care are comportament riscant.

Criterii de selecție:

Prietenii/ grupul îmi reflectă valorile?

Mă susțin mereu și mă fac să mă simt bine în pielea mea?

Când mă critică. Fac asta în mod constructiv sau mă desconsideră și mă umilesc?

Prietenii mei au o influență bună asupra mea și a vieții mele?

Oprește-te să mai faci lucruri dubioase doar ca să te încadrezi în grup. Întreabă-te de ce faci lucrul respectiv și care este teama care te împinge să-l faci. Ce s-ar putea întâmpla dacă ai renunța să-l mai faci. Fii credincios personalității și valorilor tale.

De-a lungul vremii, prietenii se vor mai schimba. Este ceva natural în perioada gimnaziului și a liceului. Acum este momentul potrivit să faci un efort să cauți compania fetelor și a băieților cu care ai cât mai multe lucruri în comun. O modalitate excelentă de a-ți face noi prieteni cu pasiuni similare este implicarea în activități extra școlare cum ar fi sportul, teatrul, muzica, drumețiile cu cortul.

Ramona Luiza Dîrlea, psiholog la Centrul de resurse pentru adolescenți din Bacău

Adolescenteen
Adolescenteen
Scopul platformei online este de a ajuta adolescentii cu informatii utile si de specialitate, facilita interactionarea in vederea obtinerii unor raspunsuri care sa ii ajute in rezolvarea diverselor probleme sau sustinere pentru a depasi situatii dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*