Link pagina copiat!
Cum sa nu te laşi păcălit de Internet
4 septembrie 2015
Somnul – un alt fel de hrană (Partea a II-a)
4 septembrie 2015

Sunteţi cele mai bune prietene, petreceţi ore întregi împreuna, vă împărtăşiţi toate secretele. Ştiţi că la un moment dat, fiecare va avea un prieten – un băiat de care să fii îndrăgostită, cu care să vorbeşti vrute şi nevrute, cu care să te ţii de mâna, cu care să ieşi în oraş, ba chiar să te săruti. Dar iata că, întâmplarea face că prietena ta a găsit pe acel cineva, iar tu nu…nu înca!

Ce se întâmplă?
Probabil că prietena ta este mai aeriană, se gândeşte toată ziua la iubitul ei, se vede cu el, deci petrece mai puţin timp cu tine. Nu îţi mai povesteşte chiar tot sau nu mai iese doar cu tine la film.

Dacă asta este situaţia, este de înţeles dacă te simţi tristă, poate chiar trădată. Îţi lipseşte compania ei şi ai senzaţia că eşti exclusă. În plus, poate eşti şi puţin invidioasă. Poate ţi-ai dori să fii tu în locul ei, ai vrea şi tu să ai pe cineva. Sunt sentimente fireşti, însă nu trebuie să te laşi copleşită de ele.

Ce poţi face?
Să fii atentă la ce simţi şi să accepţi chiar şi sentimentele mai puţin plăcute. Nu este uşor să fii furioasă pe cea mai bună prietenă, iar uneori poţi oscila între supărare şi regret. Mai ales dacă simţi şi puţină invidie, poţi apoi să te învinovăţeşti că, poate la rândul tău nu eşti o prietenă adevărată, pentru că nu o înţelegi. Sau poate chiar ea îţi reproşează asta, iar tu începi să te frămânţi. E uman să ai sentimente contradictorii, aşa că nu te speria. Cu cât le accepţi mai uşor, cu atât vor trece mai repede.

Priveşte şi punctul ei de vedere şi nu lua lucrurile personal. Ai dreptate să te simţi supărata sau să îţi lipsească. Dar pune-te şi în locul ei. Dacă te neglijează uneori, nu este pentru că nu mai ţine la tine. Dar este îndrăgostită…nu se poate abţine, vrea să petreacă cât mai mult timp cu prietenul ei şi automat are mai puţină disponibilitate. Dacă ai fi în locul ei, probabil că ai face la fel.

Ai răbdare. După ce se mai linişteşte emoţia începutului de relaţie, s-ar putea să aibă mai mult timp pentru prietenia voastră. De asemenea, ai încredere că vei avea şi tu prieten, când va fi momentul potrivit pentru tine. Să nu crezi că “rămâi pe dinafară”!

Fă-ţi şi alte prietene. Asta nu înseamnă că renunţi la prietenia cu ea. Dar ‘profită’ ca să te uiti în jurul tău. Poate sunt şi alte fete a căror companie îţi face plăcere şi cărora nu le-ai acordat până acum suficientă atenţie.

Dacă ai trecut prin experienţa asta, scrie-ne despre cum ai depăşit momentul.
Sau nu ai trecut încă, dar este ceva ce te preocupă? Spune-ne de ce te îngrijoreaza!

Psiholog Marana Ana Laura Papagheorghiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*