Link pagina copiat!
Obiceiuri care iti fac rau fara sa iti dai seama
24 aprilie 2015
Ce este bullying-ul?
27 aprilie 2015

Adolescenţa este perioada în care hormonii îşi fac de cap, iar coşurile apar în cele mai nepotrivite zile. Acneea este cauzată de sebumul în exces (substanţă secretată de glandele sebacee din piele), amestecat cu celulele de piele moartă şi bacterii. Coşurile sunt de fapt o inflamare a porilor din piele. Pentru ca la pubertate hormonii sunt foarte activi, in aceasta perioada şi coşurile sunt mai frecvente.

Aproximativ 9 din 10 adolescenţi se confruntă cu acneea, aşa că iată câteva lucruri pe care poţi să le faci să-ţi păstrezi tenul fără coşuri.

curatare fata

E bine sa-ti cureti tenul de doua ori pe zi

Păstrează-ţi faţa curată
Ca să eviţi astuparea porilor şi infectarea lor, ai grijă să ai tenul curat. Spală-ţi faţa în fiecare zi şi foloseşte numai produse potrivite tenului tău. Vei descoperi că există produse pentru ten uscat, ten gras şi ten normal.

Dacă obişnuieşti să foloseşti machiaj, ai grijă să te demachiezi în fiecare seară. Tenul acoperit de cosmetice înfundă porii şi poate cauza erupţii acneice.

Important! Nu-ţi face un obicei din a te spăla prea des pe faţă. De două ori pe zi este suficient pentru ten, altfel faţa va deveni foarte uscată şi iritată.

Ai grijă ce produse foloseşti
Se găsesc o grămadă de produse antiacneice pe piaţă. Citeşte cu atenţie etichetele şi încearcă să le foloseşti conform indicaţiilor, altfel rişti să înrautăţeşti situaţia, în loc să previi sau să tratezi.

De asemenea, dacă obişnuieşti să foloseşti produse pentru păr (gel, ceară, fixativ), ai grijă să le ţii departe de tenul tău. Cele mai multe conţin ulei care înrăutăţeşte acneea. O variantă este să foloseşti produse pe bază de apă.

woman-400574_640

Mainile pot raspandi bateriile de pe fata, tine-le departe de zonele acneice

Ţine bacteriile departe
Şepci, bentiţe sau căşti de protecţie sunt obiecte pe care e bine să le menţii curate. De asemenea, păstrează-ţi părul curat şi încearcă să-l ţii departe de zonele acneice de pe faţă. Şi acesta poate contribui la răspândirea bacteriilor.

Mâinile pot fi şi ele o modalitate de răspândire a microbilor şi bacteriilor. Nu te juca cu mâinile pe faţă decât atunci când ştii că sunt curate. Dacă treci cu mâna pe zone afectate de acnee, rişti să întinzi bacteriile pe întreaga faţă.

Nu prelungi timpul de vindecare
Nu te scărpina, nu stoarce, nu zgândări. Nu faci decât să înroşeşti şi mai tare zona şi să prelungeşti timpul de vindecare. Mai mult, rişti să rămâi cu nişte cicatrici neplăcute de care nu prea ai cum să scapi.

Acneea este o problemă destul de frecventă în adolescenţă de care nu trebuie să-ţi faci prea multe probleme. Dar, în cazul în care consideri că lucrurile se înrăutăţesc, poţi apela la un medic dermatolog care să îţi recomande un tratament adecvat. Vorbeşte cu părinţii tăi şi programează-ţi o consultaţie.

Pentru tine care a fost cel mai nepotrivit moment în care ţi-a apărut un coş şi ce ai făcut în acea situaţie?

1 Comment

  1. Ioana spune:

    Cu totii ne amintim neplacerile din adolescenta legate de acnee. Eu chiar am ramas cu cateva cicatrici si cu un obicei prost de a “ explora “ orice mica “bubita” pe fata. Atunci cand si fetita mea s-a confruntat cu aceeasi problema, m-am documentat si am incercat mai multe tratamente, ca sa nu ajunga sa treaca prin ce am trecut eu. Ei i s-a potrivit tratamentul de la Pharmacore Acne Control. Vi-l recomand cu responsabilitate si bucurie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*