Link pagina copiat!
4 sugestii pentru o prima intalnire reusita
25 septembrie 2015
10 lucruri pe care este bine sa le stii despre igiena personala
29 septembrie 2015

Petreci între 5 și 8 ore la școală în fiecare zi, iar în cea mai mare parte a timpului stai pe scaun. Când ajungi acasă probabil că te așezi din nou la birou, fie că stai la calculator, fie că îți faci temele. Pentru că nu ai cum să eviți aceste perioade în care stai pe scaun, cel mai bine este să știi ce poziție să adopți astfel încât să-ți protejezi coloana și să eviți durerile de spate.

1. Spatele drept și șoldurile împinse în spate
Pentru ca scaptele și coloana să rămână drepte trebuie să împingi șoldurile cât mai în spate, până ajungi la spătar (dacă stai pe scaun), ține spatele și umerii drepți cât mai mult timp posibil. Chiar dacă la început ți se pare ciudat, în timp, această poziziție devine foarte confortabilă pentru spate, gât și umeri.

cum sa stai in banca

2. Ține picioarele pe podea
Pentru confortul coloanei vertebrale este mai bine să ții picioarele pe podea, liniar, nu sprijinite pe bara de la bancă.

3. Ridică-te din bancă la fiecare pauză
Este foarte important să alternezi statul pe scaun cu perioade în care te miști, stai în picioare și ești activ. Profită de fiecare recreație și ridică-te în picioare, eventual fă o mică plimbare prin curtea școlii.
Mișcarea te ajută să-ți oxigenezi creierul și să reușești să-ți menții atenția concentrată la următoarea oră.

4. Nu sta aplecat la calculator
Păstrează la biroul de acasă, aceeași poziție sănătoasă. De asemenea, poziționează-ți monitorul în așa fel încât să nu fie nevoie să te apleci. Capul trebuie să fie la 90° față de ecran. Ajustează-ți scaunul și monitorul astfel încât să obții această poziție.

5. Nu sta la calculator mai mult de 90 mincum sa stai la calculator
La fel cum la școală ai pauze și acasă este important să nu petreci foarte mult timp stând. Ridică-te de pe scaun la fiecare 60-90 de minute și fă puțină mișcare.

Indiferent de unde citești acum acest articol, cu siguranță este moment bun să-ți îmbunătățești poziția corpului. Ca să nu uiți să corectezi poziția periodic, poți ruga un coleg să-ți atraga atenția din când în când, iar tu îi poți răsplăti cu aceeași favoare.

1 Comment

  1. Arama Reynaldo Marius spune:

    Foarte tare . Va multumesc pentru tot ajutorul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*