Link pagina copiat!
5 intrebari frecvente ale baietilor
11 noiembrie 2015
20 de semne care-ti spun ca te-ai indragostit
13 noiembrie 2015

Furia este văzută ca un sentiment negativ și percepută în general ca fiind nocivă sau fără utilitate. Nu ne place să fim furioși și nu ne place să stăm în preajma cuiva furios.

Furia poate să fie bună pentru tine atunci când reușește să-și îndeplinească rolul de a te proteja. Furia este modul prin care corpul îți transmite că ceva nu este în regulă.

Avem anumite așteptări de la viață și societate, în general. Ne dorim ca prietenii să își respecte promisiunile sau ca lumea să stea la coadă fără să încerce să se bage în fața noastră. Când realitatea nu îndeplinește așteptările nostre, furia este unul din sentimentele pe care le simțim.

Furia apare ca un semnal de alarmă, când ne dăm seama că ceva nu merge conform planului. Rolul nostru este să conștientizăm acest lucru și să împingem această energie într-un ce faci cu furia si nerviidirecție constructivă, fără să o lăsăm să ne copleșească. Furia este o emoție și știi că începi să te enervezi când inima începe să-ți bată mai tare și îți ții dinții și pumnii încleștați, poate chiar fără să îți dai seama.

Când simți furie ai trei variante la dispoziție: să o ții în interior, să izbucnești sau să o controlezi. Să prespunem că un prieten ți-a promis că te însoțește la petrecere. Trebuia să vă vedeți la ora 8, dar au trecut deja două ore și nu și-a făcut apariția, nici nu răspunde la telefon, deși citește mesajele tale. Ce faci când în cele din urmă își face apariția la petrecere?

  1. Poți să te comporți ca și nu s-a întâmplat nimic, dar acest lucru nu îți va face bine nici ție, nici prieteniei voastre, pe termen lung;
  2. Poți să începi să țipi și să desfășori o furtună de nervi direcționată către el, însă acest lucru nu va face decât să îl îndepărteze de tine, iar prietenia voastră va avea de suferit.
  3. Poți să aștepți un moment potrivit și să îi explici într-o  discuție calmă că vrei să te anunțe când întârzie, îi explici care sunt așteptările tale când face o promisiune și de ce te-a deranjat atât de mult întârzierea. În această situație, sentimentul de furie are un rol constructiv. Furia te-a ajutat să stabiliți niște repere în relația voastră și să descoperiți punctele slabe din prietenie.

Data viitoare când te enervezi gândește-te mai întâi ce poți face pentru a direcționa emoția către o soluție și cum poți corecta situația care a provocat furia. Poate să fie răspunsul către o schimbare pozitivă în viața ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*