Link pagina copiat!
Ce fel de utilizator de Facebook eşti?
27 iulie 2017
STUDIU Pictura, dansul, muzica, scrisul –activitățile creative ne ajută să ne simțim bine
28 iulie 2017

Joi, 27 Iulie 2017, Centrul de Resurse pentru Adolescenți Bacău a fost onorat să primească vizita noului reprezentant al UNICEF în România, Pieter Bult. Acesta a fost însoțit de o delegație a specialiștilor UNICEF România, Eugenia Apolzan – Specialist Tineri și Adolescenți, Eduard Petrescu – Coordonator Programe și Luminița Costache – Specialist Educație.

La eveniment a participat echipa Centrului de Resurse pentru Adolescenți Bacău alături de care au fost prezenți reprezentanți ai instituțiilor partenere: doamna Carmen Fifirig – Direcția de Asistență Socială a Municipiului Bacău, domnul Radu Năforniță – Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog a Județului Bacău și doamna Irina-Maria Dromereschi – Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Bacău. La discuții au participat și reprezentanți ai adolescenților implicați în activitățile desfășurate de Centrul de Resurse pentru Adolescenți Bacău.

Subiectele abordate în cadrul întâlnirii au tratat specificul activității Centrului de Resurse pentru Adolescenți, impactul serviciilor pe care le oferă acesta asupra adolescenților din comunitatea locală și principalele provocări cu care se confruntă adolescenții băcăuani.

Avantajele proiectului „Oportunități pentru toți adolescenții” au fost subliniate de reprezentanții instituțiilor partenere. Aceștia au evidențiat valoarea adăugată adusă comunității locale băcăuane prin serviciile complementare oferite de acțiunile organizate de specialiștii Centrului de Resurse pentru Adolescenți prin atelierele de dezvoltare personală și informare livrate atât în cadrul Centrului, în instituțiile de învățământ cât și în cadrul evenimentelor desfășurate în comunitatea locală. De asemenea a fost subliniată importanța consilierii atât individuală cât și la nivel de grup, formarea abilităților non-cognitive și petrecerea unui timp de calitate ca o alternativă la comportamentele de risc ce pot apărea în perioada adolescenței (consumul de substanțe nocive, anturajul nepotrivit, comportamente sexuale precoce, absenteism/abandon școlar, etc.).

            Adolescenții prezenți la întâlnirea de lucru au împărtășit modalitățile prin care Centrul de Resurse pentru Adolescenți a influențat pozitiv dezvoltarea lor atât în plan personal, familial, relațional cât și școlar.

După întâlnirea de lucru, Pieter Bult și specialiștii UNICEF au avut ocazia să interacționeze cu adolescenții prezenți la Workshopul „Capacitățile uluitoare ale creierului – miniharta mentală în imagini” coordonat de psihologul Centrului de Resurse pentru Adolescenți Bacău.

Vizitatorii au avut prilejul să admire parte din realizările adolescenților: pictura murală realizată de elevii Colegiului de Artă „George Apostu” Bacău și tricourile pictate de aceștia.

La finalul întâlnirii, s-a concluzionat necesitatea sustenabilității și continuității proiectului „Oportunități pentru toți adolescenții” demarat la începutul anului 2015 în Bacău prin preluarea Centrului de Resurse pentru Adolescenți de către autoritatea locală.

Iuliana Dănilă, Cosmina Gavrilovici, Ramona Dîrlea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*