Link pagina copiat!
Cum recunosti o prietenie de durata
24 iunie 2016
5 lucruri pe care poti sa le faci ca sa-ti imbunatatesti abilitatile de comunicare
26 iunie 2016

Odata ce incepi sa iti formezi un stil vestimentar propriu, uneori poate sa fie dificil sa ii determini pe ai tai sa fie de acord cu hainele pe care ti le doresti. Daca ei sunt cei care platesc pentru hainele tale, cel mai probabil vor avea si ultimul cuvant de spus, de accea e bine sa stii ce poti sa faci pentru a ajunge la o solutie care sa functioneze pentru ambele parti.

Gandeste-te din timp la ce iti doresti – daca mergeti impreuna la cumparaturi, arata ca stii deja ce iti doresti. Daca ai deja o idee conturata, vei petrece mai putin timp proband tot felul de haine, plus ca vei arata ca stii ce iti doresti, nu este doar o faza trecatoare, iar banii nu vor fi cheltuiti degeaba. E bine sa ai si un argument pregatit. Imi doresc o anume bluza, pereche de pantaloni, pentru ca “ma reprezinta”, “sunt acum la promotie si nu stiu daca o sa mai fie”, “si-a luat si o prietena/prieten si ii sta foarte bine” etc.

Vorbeste despre ce nu-ti place – daca parintii au grija sa-ti spuna care sunt hainele care nu le plac, asigura-te ca si ei stiu care sunt hainele care nu sunt pe gustul tau. Daca mergeti impreuna la cumparaturi, vor stii ce sa nu iti sugereze si sa te puna intr-o situatie dificila in magazine.

Spune-le ce nu vei purta tot timpul – daca ai tinute pe care parintii nu le agreeaza foarte mult, poti sa le explici ca le vei purta doar cu anumite ocazii, nu trebuie sa isi faca griji ca vei aparea imbrac/a nepotrivit la scoala, in vizita la rude mai conservatoare sau alte contexte in care ai tai prefera un alt stil, fata de cel pe care vrei sa-l adopti.

Alege momentele potrivite sa ceri ceva nou – cand vrei sa-ti iei haine noi despre care stii ca parintii nu vor fi incantati, cel mai bine este sa gasesti un moment potrivit in care sa ceri acest lucru. Daca au fost de acord, nu uita sa multumesti si sa le arati recunostina. De asemenea, e bine sa le lasi timp sa se gandeasca dupa ce ai lansat intrebarea. Daca astepti un raspuns instant, cel mai probabil va fi “nu”, doar pentru ca nu au avut timp sa se gandeasca daca e bine sa nu sa iti ofere ce ai cerut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*