Link pagina copiat!
Ochiul mintii – Gândurile (II)
28 martie 2017
Etnobotanicele nu sunt cool
CAMPANIE Etnobotanicele nu sunt cool
30 martie 2017

În dezvoltarea aptitudinilor de mindsight, sentimentele, conștientizarea propriilor noastre emoții interioare sunt o componentă esențială. Legăturile noastre cu alte persoane sunt importante pentru sănătatea noastră, fericirea și starea de sănătate generală.

Experiențele noastre exterioare generează o experiență interioară, personală, care este caracterizată de fluctuații continue de energie și informație procesată de mintea noastră. Pe măsură ce emoțiile noastre interioare sunt experimentate și legate cu acțiunile noastre, mintea creează semnificații. Emotia si ratiunea se sustin una pe alta.

Henry Dupont crede  că emoţiile cu formele lor multiple nu sunt înnăscute, ci construite social – componente ale personalităţii pe care indivizii le creează pe baza interacţiunilor cu alţi oameni în perioada dezvoltării.

Simțim emoții intense, elaborate, le identificăm și le etichetăm cu ajutorul cuvintelor. Cu toate acestea, uneori, o concentrare excesivă asupra emoțiilor și asupra cuvintelor cu ajutorul cărora le etichetăm ne împiedică să sesizăm nuanțe și semnificații mult mai profunde pe care o anumită experiență o poate avea pentru noi înșine.

De aceea, discuțiile adolescenților cu părinții sau alți adulți implicați în viața lor despre ceea ce ei consideră important, despre sentimentul că ceva este “bun” sau “rău”, despre ce au chef să facă, despre semnificația pe care o are un anumit lucru sau eveniment pentru ei, conturând un nume emoțiilor pe care le pot resimți sunt modalități de antrenare a aptitudinilor de mindsight.

Mai multe despre ochiul minții – mindsight:

Ramona Luiza Dîrlea, psiholog în cadrul Centrului de Resurse pentru Adolescenți din Bacău

Adolescenteen
Adolescenteen
Scopul platformei online este de a ajuta adolescentii cu informatii utile si de specialitate, facilita interactionarea in vederea obtinerii unor raspunsuri care sa ii ajute in rezolvarea diverselor probleme sau sustinere pentru a depasi situatii dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*