Vârsta adultă reprezintă pentru unii adolescenți o enigmă care provocă entuziasm și nerăbdare, în timp ce alții se gândesc la această perioadă a vieții cu anxietate. Modul în care ne-am modelat percepția despre ce înseamnă vârsta adultă are de multe ori legătură cu modul în care ne raportăm la părinții noștri.
De aceea, discuția despre viața de adult a început cu o radiografiere a propriei familii. Discuția despre părinți nu este niciodată una ușor de purtat. Sunt mulți adolescenți care au dificultăți în a vorbi despre familie, fie din cauza unor experiențe neplăcute, fie din cauza conflictului specific dintre părinți și adolescenți.
Totuși această analiză le este necesară pentru a-și da seama ce fel de adulți vor să devină. Ce admiră la părinții lor și ce nu ar vrea să repete? Cum își imaginează că vor fi ei peste 20 de ani? Sunt întrebări care i-au ajutat pe adolescenții care au participat la activitatea Centrului de Resurse pentru Adolescenți din Iași să-și contureze o imagine puțin mai clară despre ce înseamnă viața de adult.
Activitatea a fost desfăşurată în cadrul modelului Oportunităţi pentru Adolescenţi, implementat de Fundaţia “Alături de Voi” România în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, cu sprijinul tehnic şi financiar al Reprezentanţei UNICEF în România