Link pagina copiat!
Cum poti tine acneea sub control?
9 septembrie 2015
Prietenul tau cel mai bun merge la alta scoala – cum pastrezi prietenia?
10 septembrie 2015

Probabil ti s-a intamplat sa fii absorbit de un film sau de o emisiune alaturi de prietenii tai cei mai buni si sa se intunece afara, la ora la care trebuia sa te intorci acasa. Sau sa te simti singur in drumul spre casa de la scoala, care poate nu este cel mai apropiat. Daca te-au ingrijorat aceste situatii sau cei din jurul tau s-au temut pentru siguranta ta pana ai ajuns acasa, acum situatia se poate schimba.

Cativa studenti de la Universitatea din Michigan au creat o noua aplicatie, numita „Companion”. Aceasta este o aplicatie pe care o poti descarca gratuit pe telefonul tau. Practic, ea iti va lasa apropiatii sa stie unde esti pe parcursul drumului tau, prin intermediul GPS-ului.

Tu vei introduce destinatia si vei trimite o cerere unui contact din agenda ta (acesta nici este nevoie sa aiba aplicatia instalata). Numarul in cauza va primi un mesaj cu un link catre o harta unde te vor vedea pe tine inaintand catre destinatie.

Partea cea mai inteligenta a aplicatiei abia acum urmeaza – daca se intampla sa iti cada castile, sa incepi sa alergi sau sa sa cazi, „Companion” iti va alerta prietenul sau parintele aflat in legatura cu tine.

Pentru campusurile si scolile de peste Ocean, aplicatia are si o sectiune unde poti marca zonele in care nu te simti in siguranta. Este o aplicatie utila si bine gandita. Iar faptul ca ideea apartine unor tineri ca si tine, trebuie sa iti dea incredere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*