Link pagina copiat!
In vizită la Betty Ice
28 aprilie 2017
Ce înseamnă să fii antreprenor?
28 aprilie 2017

Știm că minivacanța de 1 Mai este pentru mulți tineri, elevi și liceeni, o ocazie de a se distra alături de prietenii lor și de alți adolescenți și tineri din toată țara.

Însă, de multe ori, au loc exagerări, atât în ceea ce privește consumul de alcool cât și de alte substanțe, care duc, în multe cazuri, la tineri găsiți în comă pe plajă, tineri rămași fără bani și haine pentru că nu au mai știut de ei sau tineri care au ajuns la Poliție pentru că au devenit violenți.

Acestea sunt situații concrete și reale cu care noi, cei de la ALIAT (Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor), ne-am confruntat în experiența noastră din ultimii trei ani în Vama Veche, cu Cortul de Chill (prima acțiune românească de reducere a riscurilor asociate consumului abuziv de alcool în spații recreaționale). Și acum, în minivacanța de 1 Mai, suntem tot pe plaja din Vama Veche, cu același program de harm reduction.

Toate aceste situații nefericite se petrec pe fondul necunoașterii efectelor negative pe care le poate avea consumul în exces de substanțe, sau combinarea anumitor substanțe, lipsa alimentației ori a hidratării, din dorința de a arăta că sunt cool într-un grup și de a se distra.

Ceea ce încercăm să le explicăm adolescenților și tinerilor cu care stăm de vorbă în Vamă este cum să se protejeze de astfel de situații și cum să se distreze în siguranță, fără excese și fără a-și pune sănătatea în pericol.

Iată mai jos câteva idei pregătite de noi:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*