Link pagina copiat!
10 lucuri pe care sa le faci vara asta
22 iunie 2016
Cum recunosti o prietenie de durata
24 iunie 2016

Sigur ti s-a intamplat cel putin o data ca cineva sau ceva sa ti se fixeze in minte si sa nu reusesti deloc sa te concentrezi sa faci ce ti-ai propus. Uneori poate sa fie amuzant, insa cand risti sa nu termini la timp, pentru ca un anume gand nu-ti da pace, trebuie sa stii ce masuri sa iei.

Fa un transfer – de multe ori, pentru a te elibera de anumite ganduri, trebuie sa le comunici intr-un fel sau altul. Fie ca vorbesti cu cineva apropiat despre ceea ce te macina, sau alegi sa scrii intr-un jurnal despre aceste lucruri, cu siguranta te va ajuta sa nu mai tii doar in capul tau ceea ce iti tine mintea ocupata.

Exerseaza un timp limita – dedica un anumit timp pentru gandul respectiv, insa seteaza o alarma pentru cand sa te opresti. De exemplu, poti avea 5 minute de gandire, apoi, o alarma sa te anunte ca e timpul sa iti imaginezi cum gandul acela se face din ce in ce mai mic, si mai mic si dispare in aer ca un firicel de praf. De fiecare data cand iti dai seama ca te-ai intors la acel gand, reia episodul imaginativ in care ii micsorezi dimensiunea pana se pierde.

Gaseste activitati – cand incerci sa tii un gand departe de tine, cea mai simpla metoda este sa iti gasesti o activitate care sa te tina ocupat/a. Poate sa fie si o activitate fizica, insa este important sa iti solicite si mintea pentru a-ti atinge scopul. Gaseste o activitate placuta pentru tine, despre care stii ca o poti continua pentru mai mult timp. Daca te ajuta, de fiecare data cand revii la gandul pe care incerci sa-l indepartezi, incepe o conversatie cu cineva pe o alta tema decat cea care nu-ti da pace.

Nu te astepta ca aceste metode sa aiba efect imediat, de asemenea, trebuie sa stii ca niciuna nu iti garanteaza succesul. Cateodata, te poate ajuta daca admiti ca ai nevoie de timp pentru a trece peste ceea ce incerci sa tii departe si ca trebuie sa ai rabdare cu tine insuti. Continua-ti activitatile zilnice, pastrand speranta ca la un moment dat acest gand va disparea odata cu trecerea timpului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*