Link pagina copiat!
Cum sa-ti pastrezi puterea dupa o despartire
24 iulie 2016
Cum sa scapi de plictiseala
28 iulie 2016

Oamenilor le place sa vorbeasca despre ei insisi. Acest tip de comportament genereaza o stare de bine pentru propria persoana, insa poate deveni deranjant pentru cei din jur, daca ajungem sa exageram. Daca ti-au zis deja mai multi cunoscuti ca vorbesti prea mult despre tine, sau ai constientizat acest lucru despre tine, poti incerca cateva dintre metodele descrise de noi pentru a le da si celor din jurul tau ocazia sa se exprime.

Atentie la vocabular – incearca sa monitorizezi cat de des folosesti expresii de tipul “eu sunt de acord”, “eu cred ca”, “sa-ti povestesc ce am patit eu”.

Atentie la cine povesteste – daca un prieten incepe sa-ti povesteasca ceva, aminteste-ti ca e ceva ce vrea sa-ti spuna pentru ca e important pentru el, nu interveni cu propria ta poveste, drept completare la ceea ce-ti spune.

Rezista tentatiei de a redirectiona atentia catre tine – daca cineva iti povesteste despre faptul ca si-a cumparat un joc nou, nu e cazul sa povestesi despre ce ai fi ales tu sau care sunt preferintele tale, ci incearca sa pui intrebari care sa pastreze in atentie vorbitorul “Cum l-ai ales?”, “Cu ce crezi ca e mai bun decat versiunea anterioara?”

Priveste o conversatie ca o cooperare, in loc de competitie – o conversatie nu trebuie sa fie o incercare continua de a vorbi cel mai mult sau de a impune propria opinie. Aminteste-ti ca intr-o conversatie reusita, oamenii vorbesc pe rand si fiecare incearca sa invete sau sa intelega ceva nou si util din ceea ce spune cealalta persoana. O conversatie e ca o munca de echipa in care interactionati pentru a va simti bine, in loc sa fiti intr-o competitie continua de a-l acoperi pe celalalt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*