Link pagina copiat!
Strategii back to school: cum să începi anul școlar cu chef și energie
8 septembrie 2017
Excursie in Transilvania pentru adolescentii clujeni
9 septembrie 2017

Vineri, 8 septembrie, între 15.00-16.00

Live chat despre procrastinare sau dorința de a amâna lucrurile

Atunci când amânăm să facem ceva sau să luăm o decizie, când lăsăm pe ultima sută de metri, procrastinăm. Conform definiției din dicționar, procrastinarea se referă la amânarea în mod nejustificat a unei acțiuni și întreprinderea altora mai puțin importante în schimb, în ciuda faptului că există consecințe negative din cauza faptului că nu s-a urmărit planul inițial.
De ce suntem tentați să amânăm? De ce ne mobilizăm uneori prea greu în realizarea unui obiectiv? Desprem toate acestea vom vorbi intr-un live chat de o ora, de la 15.00-16.00, cu psihologul Alexandra Marian, de la Centrul de resurse pentru adolescenți din Cluj-Napoca.
Te așteptăm în discuție!

Live chat

Este activ Vineri, 8 septembrie, între 15.00-16.00

Live chat despre procrastinare sau dorința de a amâna lucrurile
Alexandra Marian
Salut! Numele meu este Alexandra Marian si sunt psiholog la Centrul de Resurse pentru Adolescenti din Cluj-Napoca.
Alexandra Marian
Azi vom discuta despre procrastinare - tendinta de a amana inceperea sau terminarea unei sarcini, chiar daca stim ca acest comportament va atrage consecinte negative
Alexandra Marian
Vom vedea ce ne determina sa recurgem la 'amanare cronica' si ce putem face pentru a reduce acest comportament. Este important de stiut ca nu exista solutii universale, fiecare dintre noi procrastinam din motive specifice, deci avem nevoie de solutii specifice
Utilizator anonim1069
Buna ziua, ce putem face pentru a reduce/ controla acest comportament?
Alexandra Marian
pentru a discuta despre solutii, intai trebuie sa stim care sunt cauzele procrastinarii, precum si factorii care o intretin. De exemplu, unele persoane amana inceperea unui proiect pentru ca are impresia ca nu se va descurca, desi nu este asa. in acest caz poate fi vorba de anxietate, de o lipsa a autoeficacitatii, iar in acest caz o solutie ar putea fi sa imparta sarcina in parti mai mici
Alexandra Marian
Daca ne aflam in fata unei sarcini complexe, lungi, ni se poate parea imposibila. Asa ca vrem sa evitam emotiile negative si o amanam. Dar daca o luam, incet, pe pasi, nu o sa ni se mai para atat de greu. Mai mult, daca ne recompensam dupa atingerea fiecarui subobiectiv, treba o sa ni se pare si mai placuta smile
Alexandra Marian
Insa unele persoane amana o gramada de lucruri pentru ca efectiv sunt dezorganizate. In acest caz, putem recurge la liste sau post-iit-uri care sa ne aduca aminte ce avem de facut in fiecare zi. Succesul lor nu e garantat, dar macar o sa facem mai multe lucruri decat daca nu am fi folosit deloc listele
Utilizator anonim1069
Considerati procranistarea ca o ''crazyroblema'' a secolului nostru? Ce sfaturi ati da unei persoane care se afla intr-un impediment in rezolvarea acestei probleme? Este un specialist (un psiholog) ''crazyrietenul'' care ne poate ajuta sa constientizam si sa controlam acest tip de comportament?
Alexandra Marian
desigur ca apelarea la un psiholog poate sa ne ghideze in rezolvarea problemelor noastre. Dar in primul rand noi trebuie sa ne identificam motivele pentru care amanam anumite lucruri. Pentru ca un astfel de comportament poate parea ceva simplu, putem spune ca suntem doar 'lenesi', dar consecintele pe termen lung pot fi serioase: pierderea unor oportunitati de munca, anxietate, griji, depresie, etc
Alexandra Marian
nu cred ca este doar problema secolului nostru. Doar ca acum suntem bombardati cu o gramada de stimuli, suntem in continua 'miscare'. Persoanele care procrastineaza sunt sensibile la recompensele imediate si tolereaza mai putin situatiile inconfrtabile (precum o sarcina dificila sau neplacuta).
Alexandra Marian
iar lumea in care traim acum ne ofera o gramada de lucruri mai 'atracitve', pe moment, decat de avem de facut.
Alexandra Marian
De exemplu, pentru persoanele care simt ca sunt distrase usor de la o sarcina, cea mai la indemana solutie ar fi sa elemine orice lucru din mediu care ii distrage : facebook, mancare, televizor, etc. Asa ne cresc sansele sa ramanem mai mult timp in sarcina.
Total users: 0

Customize

Reguli

Accesul in live chat este permis tuturor, inclusiv celor care nu sunt utilizatori ai platformei noastre, insa cu respectarea unor reguli de bun simt in cadrul conversatiei si a dreptului la libera exprimare.

Nu vor fi acceptate intrebarile sau comentariile care se abat de la subiectul propus si nici cele care sunt rautacioase ori aduc atingere drepturilor participantilor la live chat.

Pentru buna desfasurare a discutiei, haideti sa incercam sa adresam intrebarile pe rand si sa lasam timp specialistului sa va raspunda tuturor, astfel incat la final toata lumea sa plece acasa cu raspunsuri.

Va multumim si va asteptam in Live Chat!


Adolescenteen
Adolescenteen
Scopul platformei online este de a ajuta adolescentii cu informatii utile si de specialitate, facilita interactionarea in vederea obtinerii unor raspunsuri care sa ii ajute in rezolvarea diverselor probleme sau sustinere pentru a depasi situatii dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*