Link pagina copiat!
6 mituri despre relatiile de lunga durata
27 iunie 2015
Marile Evadari: Cand sentimentele sunt prea puternice ca sa le poti controla
30 iunie 2015

dj

Vacanța de vară este lungă și îți oferă multe posibilități dacă vrei să îți organizezi timpul.

Fie că ai sau nu bani de la părinții tăi, poți alege un job pe durata verii care îți oferă mai multe beneficii:

– să câștigi bani și independență;
– posibilitatea să te dezvolți, să înveți ceva nou;
– să descoperi oameni noi, să îți faci prieteni;
– să-ți petreci timpul eficient, căștigi, înveți, te distrezi;
– să îți faci experiență într-un domeniu care te va ajuta la o viitoare angajare, pentru că un job înseamnă că ești o persoană activă, care a respectat un program de lucru și a învățat ceva în acest timp.

Înainte de a căuta un job pentru vară, e bine să știi următoarele lucruri:

 • începând de la 15 ani, ai dreptul legal de a munci și de a fi plătit(ă) pentru munca ta. La această vârstă, pentru a te angaja, ai nevoie de acordul scris al părinților tăi sau al adulților care te cresc.
 • De la 16 ani te poți angaja fără acordul părinților și trebuie să știi că:

-durata timpului de muncă este de 6 ore pe zi și de 30 de ore pe săptămână;

– nu trebuie și ai dreptul să nu faci ore suplimentare;

– nu trebuie să ți se ceară și nu trebuie să accepți muncă de noapte, între orele 22.00 – 06.00;

– ai dreptul la o pauză de masă de cel puțin 30 de minute, dacă durata, în fiecare zi a timpului de muncă este mai mare de 4 ore și jumătate;

– nu trebuie să ți se ceară sau să accepți activități care te pun în pericol, grele pentru tine sau în medii toxice, care te pot îmbolnăvi.

Dacă iei în calcul aceste aceste lucruri, pentru a ști ce e ok și ce nu să ți se ceară la un loc de muncă, vara îți oferă mai multe posibilități. Poți alege în funcție de ceea ce simți tu că este mai atrăgător pentru tine

Promoter- presupune să împarți pliante sau mostre de produse, lucru care poate dura și o zi întreagă, dar nu vei face asta zilnic.

Lipirea afișelor – un job care nu este obositor.

Distribuția de ziare sau de corespondență are un grad ușor mai mare de responsabilitate.

Vânzător de haine- nu implică mari bătăi de cap, mai ales dacă ai ceva putere de convingere și știi să comunici cu oamenii.

Vânzător de înghețată – lucrând cu produse alimentare, jobul în sine cere o foarte mare atenție la igienă.

DJ la piscine sau discoteci – dacă îți place muzica, sunt foarte multe terase sau piscine care se bucură să aibă un adolescent care știe să facă atmosfera plăcută.

Job la terasă- nu va fi greu sa găsești un job de ospatar, barman sau picol, în oraşul în care locuiești sau chiar la mare. Chiar dacă munceşti mult, ai timp și de distracţie.

Job la un hotel – dacă ești sociabil și îți place să lucrezi cu oamenii, atunci poate că ți-ar plăcea un job de recepționer sau altul într-un hotel la mare sau la munte.

Bonă – jobul se adresează în special fetelor. Dat fiind faptul ca se lucrează cu copii este nevoie de multă responsabilitate, răbdare și iubire.

Personal în supermarket – poți aranja marfa, întâmpina clienții cu mostre de produse, completa chestionare și alte servicii pe care le poți găsi în magazine.

Barman – presupune servirea clienților și asigurarea unui spectacol pentru consumatori.

Meditații și traduceri – dacă știi foarte bine limbi străine poți da meditații, sunt părinți care doresc meditații pentru copiii lor și pe perioada vacanței; poți deveni și colaborator la o firmă de traduceri.

Operator sondaje – dacă ai încredere în tine și crezi ca poți convinge oamenii să-ți spună, de exemplu, ce produse cosmetice preferă, ce alimente consumă etc poți alege acest job;  sondajele se pot face pe teren (pe strada, din casă în casă, în locuri stabilite de angajator) sau prin telefon.

Operator call-center- operatorul telefonic trebuie să aibă o mare putere de convingere atunci când oferă anumite produse sau o bună intuiție și cunoștințe, atunci când este sunat de clienții care au probleme sau nu știu să folosească anumite produse ale companiei.

Secretariat – dacă ești o persoană plăcuta, organizată și poți să stai multe ore într-un birou, atunci poți încerca un job de secretariat.

Programe de tip work & travel – muncești, călătorești, te distrezi. Poți alege locuri de muncă în hoteluri, în stațiuni turistice sau de Au pair- locuiești la o familie pentru care lucrezi ca bonă sau în casă, ca menajeră sau alte servicii de care au nevoie.

Ghid turistic – dacă stăpânești foarte bine o limbă străină și știi și geografie atunci poate îți va plăcea să te plimbi cu turiștii dintr-un loc în altul.

Voluntariat sau practică – daca nu banii sunt motivul pentru care ai vrea să lucrezi vara, atunci poți alege voluntariatul. Înveți foarte multe lucruri noi: să lucrezi în echipă, socializezi, devii responsabil, în plus, te ajută mult la CV.

Anunțurile cu job-uri le găsești, cel mai ușor, pe internet și în ziare. Vorbește cu părinții tăi sau alți adulți de încredere pentru a te asigura că oferta angajatorilor este una serioasă și nu vei avea surprize care să te pună în pericol – să te pună să faci de fapt altceva decât îți prezintă inițial, să muncești ca ore peste limita admisă de lege, să profite în alte moduri de tine.

Succes și vacanță cu spor și distracție!

48 Comments

 1. Titi izabella spune:

  Buna ziua as dori sa lucrezi la dumnea voastra am 16 ani si as vrea sa l ucrezi in timpul scolar daca se poate dupa orele de scolar

  • Elena spune:

   Buna am 16 ani si as dori un job pe timpul veri in domeniul,ma puteti ajuta? Va multumesc

  • Mitko spune:

   Aș dori și eu un loc de muncă în timpul veri, pentru a câștiga niște bani am 15 ani

   • Admin spune:

    Buna! Asa cum le-am mai spus si altor tineri care ne-au intrebat acelasi lucru, noi nu facem si nu intermediem angajari, suntem o platforma online care ofera informatii si resurse utile pentru voi, adolescentii. In ceea ce priveste oportunitatile de angajare, poti urmari si website-urile cu anunturi de angajare – http://www.ejobs.ro, http://www.bestjobs.eu, http://www.hipo.ro etc sau sa te adresezi agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de care apartii. Sfatul nostru este de a discuta cu parintii despre acest plan legat de angajare, te pot ajuta sau recomanda si oricum ai nevoie de acordul lor pentru a te angaja, fiind inca minor. Succes!

 2. Valentin spune:

  Buna seara as dori un job din pacate nu mai sunt la scoala am 16 ani si mai am un var care tot la fel si suntem din bacau si dormim sa ne petrecem timpu liber cu munca as dori un raspuns cat mai repede

 3. Bună, am 15 ani si as dori a lucrez la Dv. Nu mai merg la scoala deci as putea lucra oricand. M-ar interesa mai mult postul de Vânzător de haine, Job la terasa sau Promotor. As dori un raspuns rapid. Multumesc

  • Admin spune:

   Buna! Noi nu facem angajari, suntem o platforma online care ofera informatii si resurse utile pentru voi, adolescentii. Daca esti insa interesata de voluntariat, poti sa mergi la unul din centrele noastre de resurse pentru adolescenti, datele de contact aici https://www.adolescenteen.ro/contact. Succes!

   • Buna ziua mă numesc daniela si peste 2 luni fac 17 ani mar interesa un loc de muncă stabil si de lunga durata sunt din Alexandria mar interesa mai mult postul de vanzatoare mă puteți ajuta asi dori un raspuns rapid multumesc

    • Admin spune:

     Buna! Asa cum le-am mai spus si altor tineri care ne-au intrebat acelasi lucru, noi nu facem si nu intermediem angajari, suntem o platforma online care ofera informatii si resurse utile pentru voi, adolescentii. In ceea ce priveste oportunitatile de angajare, poti urmari si website-urile cu anunturi de angajare – http://www.ejobs.ro, http://www.bestjobs.eu, http://www.hipo.ro etc sau sa te adresezi agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de care apartii. Sfatul nostru este de a discuta cu parintii despre acest plan legat de angajare, te pot ajuta sau recomanda si oricum ai nevoie de acordul lor pentru a te angaja, fiind inca minor. Succes!

 4. badan cristina spune:

  Bună, am 15 ani si as dori sa încep un post de munca. Nu mai merg la scoala deci as putea lucra oricand. M-ar interesa mai mult postul de Vânzător de haine. Cum as putea sa mă angajez? As dori un raspuns rapid. Multumesc

 5. Roxana Marin spune:

  Am 15 ani și as fi interesată de postul de un job la terasă mă puteți ajuta?

 6. Pichiu Valentin spune:

  Buna ziua,am 17 ani. Stiu cam prea tarziu dar doresc sa ma angajez. Sper ca nu e prea tarziu si as accepta orice post de munca

 7. Damian spune:

  Bună, am 15 ani si as dori sa lucrez la Dv. Nu mai merg la scoala deci as putea lucra oricand. M-ar interesa mai mult postul de Vânzător de haine, Job la terasa sau Promotor. As dori un raspuns rapid. Multumesc

  • Admin spune:

   Buna! Asa cum le-am mai spus si altor tineri care ne-au intrebat acelasi lucru, noi nu facem angajari, suntem o platforma online care ofera informatii si resurse utile pentru voi, adolescentii. Daca esti insa interesat de voluntariat, poti sa mergi la unul din centrele noastre de resurse pentru adolescenti, din Iasi, Bacau sau Cluj-Napoca, datele de contact aici https://www.adolescenteen.ro/contact. In ceea ce priveste oportunitatile de angajare, poti urmari si website-urile cu anunturi de angajare – http://www.ejobs.ro, http://www.bestjobs.eu, http://www.hipo.ro etc sau sa te adresezi agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de care apartineti. Succes!

 8. Fati Alex spune:

  Bună,am 14 ani si ma numesc Alex as dori sa muncesc pe timp de vara la un restaurant ca si barman sau ceva de genul asta

 9. Fati Alex spune:

  Si un lucru care am uitat sa il spun este că sunt din brașov

  • Admin spune:

   Buna! Asa cum le-am mai spus si altor tineri care ne-au intrebat acelasi lucru, noi nu facem angajari, suntem o platforma online care ofera informatii si resurse utile pentru voi, adolescentii. In ceea ce priveste oportunitatile de angajare, poti urmari si website-urile cu anunturi de angajare – http://www.ejobs.ro, http://www.bestjobs.eu, http://www.hipo.ro etc sau sa te adresezi agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de care apartii. Succes!

 10. Ce dumnezeu... spune:

  ….Greu e sa iti dai seama ca oamenii astia nu fac angajari…

 11. Catalin spune:

  Buna!Caut un job de vara.As dori un job la un hotel,am varsta de 15 ani ma numesc Catalin

  • Admin spune:

   Buna! In primul rand, avand in vedere ca ai 15 ani, ca sa poti lucra ai nevoie de acordul parintilor sau al reprezentantului legal. Noi nu suntem o platforma de angajare :), insa poti cauta pe platformele online de recrutare (las aici doar un exemplu – https://www.bestjobs.eu/ro, dar poti cauta si pe https://www.ejobs.ro/, http://www.hipo.ro) sau te poti adresa biroului judetean de ocupare a locurilor de munca (online aici http://www2.card-profesional.ro/ ). O varianta buna ar fi sa mergi si sa intrebi personal la hotelurile din zona/orasul in care locuiesti si poate nu ar fi rau sa iti intrebi parintii sau consilierul scolar/diriginta ori un profesor in care ai incredere daca nu stiu un loc de munca in domeniul dorit, sa iti recomande si un angajator de incredere. Succes!

 12. victor spune:

  wow…ce frumos…chiar as vrea sa fiu ghid turistic…ma puteti ajuta cumva?!

  • Admin spune:

   Buna! Asa cum le-am mai spus si altor tineri care ne-au intrebat acelasi lucru, noi nu facem angajari, suntem o platforma online care ofera informatii si resurse utile pentru voi, adolescentii. In ceea ce priveste oportunitatile de angajare, poti urmari si website-urile cu anunturi de angajare – http://www.ejobs.ro, http://www.bestjobs.eu, http://www.hipo.ro etc sau sa te adresezi agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de care apartii. Iar daca ai sub 16 ani ai nevoie de acordul parintilor pentru a te putea angaja, poate nu ar fi rau sa ii rogi pe ei sa te ghideze catre domeniul care te intereseaza. Succes!

 13. Solomon Bogdan spune:

  Buna ziua! Am 16 ani si caut un loc unde pot face si practica si sa muncesc pe timpul verii! Cine stie il rog sa ma contacteze!!

  • Admin spune:

   Buna! Asa cum le-am mai spus si altor tineri care ne-au intrebat acelasi lucru, aceasta nu este o platforma de angajari, suntem o platforma online care ofera informatii si resurse utile pentru voi, adolescentii. In ceea ce priveste oportunitatile de angajare, poti urmari si website-urile cu anunturi de angajare – http://www.ejobs.ro, http://www.bestjobs.eu, http://www.hipo.ro etc sau sa te adresezi agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de care apartii. Iar daca ai sub 16 ani ai nevoie de acordul parintilor pentru a te putea angaja, poate nu ar fi rau sa ii rogi pe ei sa te ghideze catre domeniul care te intereseaza. Succes!

 14. Livan Marcela spune:

  Vânzător de haine am 16 ani și sunt din Botoșani și aș dori să lucrez va rog am nevoie de acest gob ,mă numesc Livan Marcela și acesta este numărul meu 0751945848

  • Admin spune:

   Buna! Asa cum le-am mai spus si altor tineri care ne-au intrebat acelasi lucru, aceasta nu este o platforma de angajari, suntem o platforma online care ofera informatii si resurse utile pentru voi, adolescentii. In ceea ce priveste oportunitatile de angajare, poti urmari si website-urile cu anunturi de angajare – http://www.ejobs.ro, http://www.bestjobs.eu, http://www.hipo.ro etc sau sa te adresezi agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de care apartii. Succes!

 15. Alexandra spune:

  Buna am 16 ani si as dori sa imi caut ceva de munca in intermediul Dumneavoasta ma puteti ajuta va rog….

  • Admin spune:

   Buna! Asa cum le-am mai spus si altor tineri care ne-au intrebat acelasi lucru, aceasta nu este o platforma de angajari, suntem o platforma online care ofera informatii si resurse utile pentru voi, adolescentii. In ceea ce priveste oportunitatile de angajare, poti urmari si website-urile cu anunturi de angajare – http://www.ejobs.ro, http://www.bestjobs.eu, http://www.hipo.ro etc sau sa te adresezi agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de care apartii. Succes!

 16. Cătălin spune:

  Bună am 15 ani jumate și caut și eu ceva de lucru cat se poate mai repede

 17. Godja spune:

  Buna ziua am 17 ani caut loc de munca in romania cat si in strainatate pot incepe chiar si de maine ma puteti ajuta

  • Admin spune:

   Buna! Asa cum le-am mai spus si altor tineri care ne-au intrebat acelasi lucru, noi nu facem si nu intermediem angajari, suntem o platforma online care ofera informatii si resurse utile pentru voi, adolescentii. In ceea ce priveste oportunitatile de angajare, poti urmari si website-urile cu anunturi de angajare – http://www.ejobs.ro, http://www.bestjobs.eu, http://www.hipo.ro etc sau sa te adresezi agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de care apartii, au inclusiv oferta cu locuri de munca in strainatate. Sfatul nostru este de a discuta cu parintii despre o eventuala plecare la munca peste hotare, fiind inca minor. Succes!

 18. Buna!Am 15 ani ,și aș vrea să lucrez in orice domeniu ,sunt din Bacău ,și de vreo luna tot îmi caut de lucru și nu găsesc , daca s-ar găsi ceva și pentru mine ,ar fi super .
  Mulțumesc !

  • Admin spune:

   Buna! Asa cum le-am mai spus si altor tineri care ne-au intrebat acelasi lucru, noi nu facem si nu intermediem angajari, suntem o platforma online care ofera informatii si resurse utile pentru voi, adolescentii. In ceea ce priveste oportunitatile de angajare, poti urmari si website-urile cu anunturi de angajare – http://www.ejobs.ro, http://www.bestjobs.eu, http://www.hipo.ro etc sau sa te adresezi agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de care apartii. Sfatul nostru este de a discuta cu parintii despre acest plan legat de angajare, te pot ajuta sau recomanda si oricum ai nevoie de acordul lor pentru a te angaja, fiind inca minora. Succes!

 19. alexe petru spune:

  Buna ziua as dori in job pe durata verii .am 15 so sung din bucuresti Am nevoie de de bai aproximativ 3000 leii sper c I pot face .multumesc.

  • Admin spune:

   Buna! Asa cum le-am mai spus si altor tineri care ne-au intrebat acelasi lucru, noi nu facem si nu intermediem angajari, suntem o platforma online care ofera informatii si resurse utile pentru voi, adolescentii. In ceea ce priveste oportunitatile de angajare, poti urmari si website-urile cu anunturi de angajare – http://www.ejobs.ro, http://www.bestjobs.eu, http://www.hipo.ro etc sau sa te adresezi agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de care apartii. Sfatul nostru este de a discuta cu parintii despre acest plan legat de angajare, te pot ajuta sau recomanda si oricum ai nevoie de acordul lor pentru a te angaja, fiind inca minor. Succes!

 20. Alexandru spune:

  Vreau si eu sa lucrez am 15 ani și vreau un job

  • Admin spune:

   Buna! Asa cum le-am mai spus si altor tineri care ne-au intrebat acelasi lucru, noi nu facem si nu intermediem angajari, suntem o platforma online care ofera informatii si resurse utile pentru voi, adolescentii. In ceea ce priveste oportunitatile de angajare, poti urmari si website-urile cu anunturi de angajare – http://www.ejobs.ro, http://www.bestjobs.eu, http://www.hipo.ro etc sau sa te adresezi agentiei judetene pentru ocuparea fortei de munca de care apartii. Sfatul nostru este de a discuta cu parintii despre acest plan legat de angajare, te pot ajuta sau recomanda si oricum ai nevoie de acordul lor pentru a te angaja, fiind inca minor. Succes!

 21. Cicort Remiel spune:

  Degeaba, sunte recunoscator de informatii, dar pana acuma am incercat in vreo 20 locuri si din cauza ca am 15 ani nu m-a acceptat nimeni, am incercat de toate, baby sitter, nu vor ca sunt copil, la o spalatorie pentru haine, nu o sa fac fata, am insistat nimic, la livrare mancare, pe langa ca sunt expert la idea bicilete nu as avea probleme… Ceva sfaturi?

  • Admin spune:

   Buna! Poate ar fi bine sa incerci sa cauti cu ajutorul unui adult, printr-o recomandare din partea unui adult, poate poti cere ajutorul parintilor, sau al unui profesor mai apropiat, consilier scolar etc, pentru ca din pacate, in Romania, multi inca sunt reticenti sau se tem de ideea de a angaja un adolescent sau tanar care vrea sa lucreze. Potrivit legii, poti lucra part time, in asa fel incat sa nu iti afecteze studiile, sau in vacante, cand nu mergi la scoala. Poti de asemenea sa te adresezi biroului local de ocupare a fortei de munca, sunt institutii ale statului care au si o baza de date cu locurile de munca disponibile in localitatea ta si pot sa te si consilieze cu privire la locurile de munca adecvate varstei tale. Succes!

 22. Florian spune:

  bună ziua as dori și eu un job cât mai repede am 16 ani.Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*