Link pagina copiat!
10 intrebari prin care sa identifici daca esti dependent de internet
19 noiembrie 2015
Intrebari frecvente despre scoala partea a II-a
22 noiembrie 2015

Școala este o parte importantă din viața ta. Este locul de unde obții informații noi, dar înveți și o grămadă de lucruri despre oameni, valori, spirit de echipă, competitiție și o grămadă de alte lucruri care te ajută să te formezi. La școala pot să apară o mulțime de situații noi, cu care nu te-ai mai confruntat altă dată și să nu știi ce să faci. De aceea astăzi te ajutăm cu câteva răspunsuri la situații frecvente de care poți avea parte.

Poți să vorbesc cu un profesor despre problemele mele?

Profesorii pot avea atitudini diferite față de elevii lor. Sunt profesori care fac mai mult decât să ofere informații școlare elevilor și încearcă să îi ajute, atunci când întâmpină dificultăți. Dacă ai la școală un profesor în care ai încredere și cu care te simți confortabil să vorbești, îl poți întreba ce te neliniștește. Și el a trecut prin adolescență și poate prin experiențe asemănoare. Mai multe informații sau un sfat bun, sunt oricând binevenite.

Colegii mă bârfesc la școală, ce să fac?

Există mai multe motive pentru care cei din jur vorbesc despre persoanele din anturajul lor. Poate să fie din simplă curiozitate, poate să fie dintr-un sentiment de invidie sau pur și simplu de plictiseală. Dacă este vorba de răspândirea unui zvon fals, vorbește cu persoana respectivă și vezi care au fost motivele pentru care a făcut acest lucru. Explică-i că nu este în regulă ce a făcut și roagă-o să corecteze greșeala.

Nu-mi mai place să învăt la fel ca înainte, e ceva în neregulă cu mine?

Odată cu adolescența interesele tale încep să difere față de copilărie. Este posibil să simți o schimbare în interesul pentru școală, sau să înceapă să-ți placă doar anumite materii. Aceasta poate fi doar o situație temporară. Dacă simți că ești tot timpul cuprins de tristețe, iar acest lucru îți afectează serios interesul pentru școală și orice altă activitate, vorbește cu un consilier școlar despre această situație.

Colegii se comportă urât și fac glume pe seama mea, cum să-i opresc?

Fenomenul de bully este destul de răspândit și în același timp dificil pentru victimă. O primă variantă ar fi să încerci să ignori și să pari indiferent la diverse remarci pe care le fac colegii. Dacă ei văd că nu te afectează ceea ce spun, se pot opri. Dacă acest comportament continuă, sau se înrăutățește, apelează la un adult. Fie că e vorba de profesori, părinți, poate chiar poliție, asigură-te că cineva se implică alături de tine să oprească acest comportament.

Te așteptăm și cu alte întrebări care te frământă, în relația ta cu școala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*