Link pagina copiat!
Cum te afecteaza consumul de alcool
17 noiembrie 2015
10 intrebari prin care sa identifici daca esti dependent de internet
19 noiembrie 2015

Fie că e vorba de relații de prietenie sau relații romantice conexiunile cu alți oameni ne pot face sa ne simțim apreciați sau pur și simplu să ne înveselească ziua. Totuși lucrurile nu sunt întotdeauna simple și e nevoie câteodată să investim mai mult efort să păstrăm o relație într-o formă bună. Iată 4 întrebări la care ai deja răspunsul pentru relațiile tale.

  • La ce varstă pot să am prima relație romantică?

Nu există o vârstă la care poți să ai o relație. Depinde doar de tine, important este să te simți bine în compania persoanei respective. O relație nu înseamnă că trebuie să-ți începi și viața sexuală. Este normal ca partenerii să aștepte până la momentul potrivit, chiar dacă sunteți împreună de mult timp.

  • M-am despărțit de prietenul meu, ce să fac să mă simt mai bine?

Despărțirile sunt întotdeauna dificile, indiferent cine a luat decizia într-o relație. Nu există o rețetă care să funcționeze pentru toată lumea, dar te poate ajuta dacă vorbești cu cineva despre experiența ta, scrii despre ceea ce simți și faci lucrurile care îți fac plăcere de obicei.

  • Prietena mea fumează, cum să o conving să nu mai facă asta?

Cel mai bine este să-i explici că ceea ce face nu este bine pentru sănătatea ei. Dacă și ea vrea să renunțe la fumat, ajut-o să dezvolte un plan prin care să renunțe le acest obicei. O poți susține și îi poți stabili diverse nivele, ca într-un joc (1 saptămână fără țigări = o recompensă simpatică (îi poți desena o felicitare de învingător sau altă recompensă pe care o stabiliți împreună, 1 lună = altă recompensă) și așa mai departe, până nu mai simte nevoia să fumeze.

  • Vreau să-mi fac un prieten bun dar nu reușesc, am o problemă?

O relație de prietenie se dezvoltă în timp, cu atât mai mult când e vorba de cel mai bun sau cea mai bună prietenă. Dacă nu ai acum un prieten foarte bun, nu înseamnă că nu o să se întâmple asta niciodată. Fii deschis către prieteni noi, cunoștințe și la un moment dat o să găsești și o persoană cu care să te înțelegi foarte bine.

Ce alte lucruri ai vrea să știi despre relații?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*