Link pagina copiat!
Cum sa te intelegi mai bine cu copilul adolescent
28 octombrie 2014
Gestionarea emotiilor, in diferite momente din viata
10 noiembrie 2014

malware-297722_640Intimidarea pe internet este o forma prin care un comportament nedorit are un impact negativ asupra destinatarului acestuia. Cel care este nevoit sa suporte si efectele negative. Cyberbullying este atunci cand o persoana hartuieste, intimideaza, ameninta sau stanjeneste pe altcineva, in mediul online. Cei care se folosesc de cyberbullying, se folosesc de imagini, mesaje si tot felul de metode prin care ameninta in moduri din cele mai diverse.

De obicei, victimele unor astfel de amenintari sunt vazute ca persoane slabe si vulnerabile, iar in efectele pe care acestea le pot suferi se regasesc de cele mai multe ori:

– sentimente de nefericire si teama;

– izolare fata de ceilalti, chiar si fata de prieteni;

– tendinta de a vorbi mai putin decat de obicei;

– imbolnarivi fizice frecvente;

– aparitia cosmarurilor pe timpul noptii si probleme cu somnul;

– dezinteres fata de activitati altadata preferate;

– teama de a verifica mesajele, email-urile etc.

Daca esti victima unor atacuri de intimidare si amenintare, iata ce poti face:

  • Ignora: Tachinarea si folosirea poreclelor sunt o metoda frecventa prin care ceilalti incearca sa te faca sa te simti prost. Acestia continua in momentul cand vad o reactie din partea ta. Daca le ignori, pot sa creada ca nu te afeceaza si sa inceteze.buckler-29190_640
  • Inregistreaza: Tine o evidenta a ceea ce primesti, mesaje vocale, sms-uri sau emailuri. Este o metoda buna prin care poti sa dovedesti ceea ce ti se intampla, plus ca vei avea la dispozitie informatii importante pe care le vei putea folosi in momentele potrivite.
  • Vorbeste cu un adult: Fie ca e vorba de parinti, un profesor pe care il consideri de incredere, consilierul scolii, sau orice persoana adulta in care ai incredere, acestia te pot ajuta sa depasesti aceasta situatie. De asemenea, poti sa apelezi la prieteni. Acestia te pot incuraja, nu ai de ce sa te izolezi de ei.
  • Blocheaza accesul catre tine: Blocheaza numarul de telefon, profilul de Facebook sau pur si simplu sterge orice mesaj, email pe care il primesti de la acea persoana inainte sa-l citesti.
  • Raporteaza utilizatorul: Daca atacurile sunt facute prin intermediul unui site (forum, platforma de socializare etc.), ai posibilitatea sa raportezi utilizatorul unui administrator sau moderator. Acest lucru va duce la blocarea sau chiar eliminarea acestuia din site. In general, platformele online au reguli destul de stricte in ceea ce priveste comunicarea cu ceilalti. Este o regula valabila si pe forumul AdolescenTeen.

De tinut minte!

Niciodata nu este in regula sa raspunzi amenintarilor cu alte amenintari. Puteti ajunge la lucruri mult mai complicate si poti fi sanctionat la randul tau.

Nu te lasa afectat/a de aceste amintari. De cele mai multe ori ele vin din partea unor oameni care la randul lor nu se simt siguri pe ei si simt nevoia sa-i atace pe altii. Vorbeste cu apropiatii tai, spune-le ce se intampla si ca te fac sa te simti inconfortabil. Apeleaza la oamenii despre care stii ca te pot ajuta sa iti refaci increderea in tine sa vezi totul intr-o lumina favorabila.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*