Link pagina copiat!
7 Lucruri pe care sa le faci inainte sa inceapa scoala
17 august 2015
Ce trebuie sa stii despre comunicarea non-verbala
19 august 2015

Să îţi placă de cineva poate să fie un sentiment minunat şi în acelaşi timp poate să îţi provoace teamă. Când se întâmplă să te îndrăgosteşti pentru prima dată, mai degrabă eşti acaparat de confuzie şi nu înţelegi foarte clar ce se întâmplă. E normal să fie aşa. Cu timpul vei descoperi că face parte din dezvoltarea ta ca adult.

Persoana de care îţi place poate să fie cineva pe care doar ce ai cunoscut, sau cineva cu care ai făcut cunoştinţă de mai mult timp. Indiferent că a trecut un minut sau un an de când vă cunoaşteţi, în lumea emoţiilor de genul acesta, timpul nu are nicio valoare. Sentimentele se pot ivi oricând şi la fel de posibil să ajungi să îţi placă de cineva pe care nu suportai deloc cu câteva zile în urmă.

Nu toată lumea reacţionează la fel când vine vorba de astfel de sentimente. Unora le e teamă să vorbească cu cealaltă persoană despre sentimentele pe care le simte, alţii nu vor să vorbească despre acest lucru, alţii preferă să tachineze persona respectivă să vadă cum reacţionează şi care sunt şansele ca sentimentele să fie reciproce. Sunt şi cei care visează cu ochii deschişi cum ar fi să fie cu acea persoană.

Un lucru e sigur: ajungi să te gândeşti aproape tot timpul la persoana respectivă şi nu ar fi o surpriză foarte mare să te trezeşti scriindu-i numele pe spatele caietelor.

Ai conştientizat că îţi place de cineva. Iată care sunt opţiunile pe care le ai:

 1. Poţi să ignori ceea ce simţi şi să speri că o să treacă. Poate fi o decizie dificilă dacă este o persoană pe care o cunoşti şi cu care interacţionezi zilnic.
 2. Poţi să recunoşti ceea ce simţi nu doar faţă de tine, ci şi faţă de cealaltă persoană. Este o decizie destul de dificilă pentru că nu ştii ce răspuns vei primi. Există posibilitatea să îţi împărtăşească sentimentele dar în acelaşi timp există posibilitatea reală să fii respins. În mod inevitabil relaţia dintre voi se va schimba într-un fel sau altul după acest moment, rămâne de văzut sub ce formă.
 3. O a treia variantă este să nu te grăbeşti foarte mult cu declararea sentimentelor tale. Fă în aşa fel încât să petreceţi mai mult timp împreună, apoi îţi va fi mai uşor să găseşti cel mai potrivit moment în care să îi povesteşti cum stau lucrurile din punctul tău de vedere. Pe măsură ce vă veţi cunoaşte mai bine reciproc, îţi va fi şi ţie mai simplu să abordezi situaţia într-o manieră potrivită, indiferent de răspunsul pe care îl vei primi.

Nu e uşor să îţi faci curaj să vorbeşti despre tine

Cea mai mare temere pe care o avem este aceea că vom fi respinşi. Când ne expunem sentimentele faţă de cineva, avem senzaţia că devenim în acelaşi timp mai vulnerabili, faţă de persoana respectivă. Reacţiile pot fi cât se poate de diverse. De la “Hei, şi eu simt la fel, ma bucur că ai făcut tu acest pas!!”, la “Eu nu am niciun sentiment asemănător faţă de tine, să nu mai vorbim niciodată despre asta” sau poate să nu fie foarte sigur pe sentimentele sale şi să-ţi dea un răspuns evaziv.

Câteva motive pentru care ar fi o idee bună să-i spui

    • Există posibilitatea să primeşti răspunsul pe care îl aştepţi
    • Vei avea certitudinea unui răspuns, sau cel puţin o reacţie care să te îţi dea de înţeles care e pasul următor
    • Vei simti un sentiment de mândrie ca ai trecut peste teamă şi ai făcut acest pas
    • Data viitoare îţi va fi mult mai simplu pentru că ştii deja cum e să treci prin această situaţie
    • Îţi iei o piatră de pe inimă. Incertitudinea poată să fie foarte obositoare.

Ai trecut vreodată prin situaţia asta? Povesteşte-ne şi nouă cum a fost în secţiunea de comentarii de mai jos. Cu siguranţă vor fi mulţi cei care vor avea de învăţat din experienţa ta.

1 Comment

 1. dima spune:

  Ofer coaching in relationarea cu femeile.contact : tomadanut88@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*