Link pagina copiat!
  • Acest subiect este gol.
Vizualizare 4 articole - 1 la 4 (din 4 în total)
  • Autor

Admin
    Keymaster

Buna! Stiti probabil deja despre jurnalul tinut pe Facebook de Anna Andronache (o gasiti aici ), o elevă în clasa a VII-a la Şcoala Coresi din Târgovişte, in care povesteste despre ce se intampla gresit la scoala, devenit deja viral.

„Nu există materii urâte sau elev prost, ci doar profesori incompetenţi“, spune Anna. Prea multe teme, prea multe ore petrecute la scoala, prea multe materii, prea multa informatie de memorat mecanic, prea mare presiune legata de note, prea putine lectii de viata? Voi ce parere aveti, cum ar trebui sa arate scoala ideala pentru voi, ce si mai ales cum credeti ca ar trebui sa invatam la scoala ca sa ne dezvoltam frumos?

Haideti sa adunam aici cele mai faine pareri ale adolescentilor si poate reusim sa le si transmitem mai departe celor de mai sus, care au construit sistemul asa cum este.

Attachments:
    You must be logged in to view attached files.
    #11191 Răspunde

Timo Andrei
    Vizitator

Pentru mine scoala ideala inseamna mai putine teme , mai putine ore petrecute la scoala si mai multe activitati cum ar fi voluntariatul , pregatirea pentru viata , si nu impunerea unui „regim totalitar” in scoli, precum presiunea notelor sau memorarea mecanica a lectiilor. Din pacate , nu cred ca in Romania o sa se intample asta…

#11192 Răspunde

Anamaria
    Vizitator

Scoala ideala..nici nu stiu daca va exista vreodata asa ceva. Totusi pentru mine scoala ideala inseamna mai mult decat o instituie deoarece aici ar trebui sa se creeze oameni ce se pot integra cu usurinta in societate. Se merge prea mult pe principiul egalitatii, desi nu coincide cu cel al dreptatii. Menirea profesorilor este ca la ora sa starneasca acel ceva din ei, acel talent care ii scoate in evidenta, nu sa le ceara cat mai multe informatii. Ei pot initia un viitor pictor, matematician, zidar sau orice altceva si tot ei pot sa le traseze elevilor un drum gresit. Am intalnit profesori ce ne indrumau spre o anumita profesie deoarece, ziceau ei, e profitabila dpdv financiar. Totusi, nu ne-au zis ca un baiat poate face performante si ca muncitor, ca o fata poate deveni o mare croitoreasa. Cu alte cuvinte, nu au incercat niciodata sa descopere la ce ne-a chemat Dumnezeu, ci incearca insa sa ne faca pe toti olimpici, iar asta nu e menirea scolii. Scuza multora este ca ne imbogatim cultura generala, dar asta nu e nicidecum adevarat. Spre exemplu, la profilele umane, la fizica ni se predau o multitudine de teoreme si formule ce le invatam mecanic. Consider caca daca doreau sa ne imbogateasca cunostintele ne-ar fi explicat cateva fenomene practice.
    Asa ca, iata-ma acum la liceu intrebandu-ma daca nu cumva am ales un drum gresit, daca nu cunva unul din profesori nu a putut sa-mi descopere inclinatiile…
    O alta optiunw pentru o scoala ideala ar fi ca sa tinem mai multe ore in aer liber. Cum precizam la inceput, scoala are rolul de a instrui viitorii cetateni ai Romaniei, iar acestia nu vor trai intre patru pereti deci ar fi indicat sa fie pregatiti pentru viata.
    O scoala ideala mai inseamna comunicare. E suficient sa vizitezi un liceu si vei observa ca majoritatea nu stiu ce inseamna o discutie civilizata, cu bun simt. Vei vedea ca incercand sa se apere, si nestiind cum, apeleaza la un vocabular indecent, jignitor sau chiar la violenta.
    O scoala ideala incepe atat cu elevii cat si cu profesorii atunci cand i si vor uni fortele pentru viitor.

#11193 Răspunde

Admin
    Keymaster

Multumim pentru raspunsuri. Sa speram ca lucrurile se pot schimba in bine.

• Acest răspuns a fost modificat acum 6 ani, 2 luni de către Admin.
Vizualizare 4 articole - 1 la 4 (din 4 în total)
Răspunde la: Cum arata scoala ideala pentru voi?
Informația ta: