buna, sunt cam nehotarat in ultimul timp si nu stiu ce sa fac, nu pot sa ma concentrez deloc pe teme, parca nimic nu-mi iese bine si n-am reusit sa descopar ce-mi place si ce vreau sa fac pe viitor. in general iau note bune la scoala, dar mi-e teama ca nu o sa reusesc sa-mi aleg ceva care sa-mi placa pe viitor si mi-e destul de frica sa nu-i dezamagesc pe ai mei. sunt printre copiii asa-zisi buni, in clasa si toata lumea are asteptari. dar eu nu stiu pe ce sa ma axez…si preseaza timpul, sunt clasa a 11-a.
Buna Otto!
Cred ca presiunea vine din exterior destul de mult la tine. Incearca sa petreci timp doar tu cu tine si sa iti imaginezi ce ti-ar placea sa faci. In aceste momente (cand esti tu cu tine) nu te gandi la teme, scoala, asteptarile altora. Gandeste-te doar la ce te-ar multumi pe TINE! Iar tu nu te presa. Fa un exercitiu de imaginatie- ce ocupatie m-ar bucura, m-ar interesa? Daca nu ai multe repere, e util sa vorbesti fie cu colegi care au facut deja o alegere, intreaba-i in ce consta, fie cu adulti care au anumite meserii. Sunt convinsa ca sunt lucruri care iti plac.
Lasa frica, nu ajuta, inlocuies-te cu ganduri despre ceea ce ti-ar placea, multumi, satisface. Gandurile bune te mobilizeaza sa gasesti solutii, frica te impiedica.
Poti sa faci o lista pe care sa pui 3 astfel de lucruri? Si apoi putem vorbi si mai mult despre asta.
Pe curand,
Andreea
Multumesc pentru sfaturi!
Nu m-am hotarat inca, dar sunt ceva mai linistit in privinta asta!
Scrie oricand vrei sa vorbim si o luam pas cu pas!
mda, cred ca inteleg ce zici la faza cu concentrarea. problema e ca pe mine nu ma preseaza nimeni si nimic si cu toate astea nu reusesc deloc sa imi doresc macar sa fac ceva. si inainte nu se intampla asta, chiar invatam cu drag si cu placere. acum trebuie sa ma chinui sa ma apuc de invatat si renunt repede pentru ca oricum nu-mi intra nimic si mai bine fac altceva decat sa citesc degeaba.