Link pagina copiat!

Acasa Forumuri Educatie si cariere Despre scoala Cum arata scoala ideala pentru voi? Răspunde la: Cum arata scoala ideala pentru voi?

#11192

Anamaria
Vizitator

Scoala ideala..nici nu stiu daca va exista vreodata asa ceva. Totusi pentru mine scoala ideala inseamna mai mult decat o instituie deoarece aici ar trebui sa se creeze oameni ce se pot integra cu usurinta in societate. Se merge prea mult pe principiul egalitatii, desi nu coincide cu cel al dreptatii. Menirea profesorilor este ca la ora sa starneasca acel ceva din ei, acel talent care ii scoate in evidenta, nu sa le ceara cat mai multe informatii. Ei pot initia un viitor pictor, matematician, zidar sau orice altceva si tot ei pot sa le traseze elevilor un drum gresit. Am intalnit profesori ce ne indrumau spre o anumita profesie deoarece, ziceau ei, e profitabila dpdv financiar. Totusi, nu ne-au zis ca un baiat poate face performante si ca muncitor, ca o fata poate deveni o mare croitoreasa. Cu alte cuvinte, nu au incercat niciodata sa descopere la ce ne-a chemat Dumnezeu, ci incearca insa sa ne faca pe toti olimpici, iar asta nu e menirea scolii. Scuza multora este ca ne imbogatim cultura generala, dar asta nu e nicidecum adevarat. Spre exemplu, la profilele umane, la fizica ni se predau o multitudine de teoreme si formule ce le invatam mecanic. Consider caca daca doreau sa ne imbogateasca cunostintele ne-ar fi explicat cateva fenomene practice.
Asa ca, iata-ma acum la liceu intrebandu-ma daca nu cumva am ales un drum gresit, daca nu cunva unul din profesori nu a putut sa-mi descopere inclinatiile…
O alta optiunw pentru o scoala ideala ar fi ca sa tinem mai multe ore in aer liber. Cum precizam la inceput, scoala are rolul de a instrui viitorii cetateni ai Romaniei, iar acestia nu vor trai intre patru pereti deci ar fi indicat sa fie pregatiti pentru viata.
O scoala ideala mai inseamna comunicare. E suficient sa vizitezi un liceu si vei observa ca majoritatea nu stiu ce inseamna o discutie civilizata, cu bun simt. Vei vedea ca incercand sa se apere, si nestiind cum, apeleaza la un vocabular indecent, jignitor sau chiar la violenta.
O scoala ideala incepe atat cu elevii cat si cu profesorii atunci cand i si vor uni fortele pentru viitor.