Link pagina copiat!
Adevar sau provocare? Cunoaste-ti prietenii!
2 octombrie 2015
Cum sa-ti antrenezi gandirea pozitiva
5 octombrie 2015

Incepand cu acest weekend, timp de o saptamana, Bucurestiul este gazda celei de-a zecea editii Anim’est, festivalul pe care iubitorii de animatie il asteapta in fiecare toamna. La ceas aniversar, Anim’est isi intampina publicul cu proiectii speciale, petreceri tematice si o competitie care reuneste cele mai bune titluri din domeniu.

Iti recomandam cu caldura sa ajungi la Anim’est si sa iei parte la sarbatoarea celor mai bune animatii, care poposesc si in Capitala, dupa ce au facut turul celor mai mari festivaluri de profil din lume. Iata ce nu trebuie sa ratezi:

Animatia japoneza “Jobanni no shima” /”Giovanni’s island” (r. Mizuho Nishikubo), selectata la Fantasia, Moscova si Zagreb, si distinsa cu Mentiunea Speciala a juriului la Annecy, spune o poveste inspirata de fapte reale – doi baieti sunt nevoiti sa paraseasca insula Shikotan, unde au copilarit, cand aceasta este ocupata ilegal de Rusia, dupa cel de-al Doilea Război Mondial. Realizat in maniera clasica, prin tehnica desenului manual, acest lungmetraj este un regal de sensibilitate si sentimente nobile.

“Malá z rybárny” / “Little from the Fish Shop”, o adaptare moderna dupa „Mica sirena” a lui Hans Christian Andersen, ofera o vizune fresh asupra povestii clasice, prin intermediul tehnicii de stop-motion,

12088429_10153193105050777_8912808392374402259_n

“Adama”, in regia francezului Simon Rouby, prezent in competitia studenteasca a editiei Anim’est din 2007 cu scurtmetrajul de diploma “Le Presage”. Animatia, nominalizata la Marele Premiu la Annecy 2015, imbina intr-un mod creativ animatia 2D si 3D, pentru a ilustra povestea micutului african Adama si peripetiile sale in cautarea fratelui sau in Europa Primului Razboi Mondial.

Pentru Marele Trofeu Anim’est s-au inscris anul acesta 1207 de scurtmetraje din peste 60 de tari, printre acestea numarandu-se “Ernie Biscuit”, cea mai recenta productie a lui Adam Elliot, regizorul filmelor “Mary and Max” si “Harvey Krumpet”, “A single Life”, nominalizata anul acesta la premiul Oscar, “Sonámbulo” / “The Sleepwalker”, ultima aditie din portofoliul animatorului canadian Theodore Ushev, “Splintertime”, cel mai recent scurtmetraj al artistului olandez Rosto, fost membru al juriului Anim’est, “World of Tomorrow”, castigatorul Marelui Premiu la Sundance, “Mi ne mozhem zhit bez kosmosa” / “We Can’t Live Without Cosmos”, animatia castigatoare a Marelui Premiu la Annecy, in regia rusului Konstantin Bronzit, sau “L’attesa del maggio “/ “The Wait of May”, ultimul scurtmetraj al lui Simone Massi, castigatorul trofeului Anim’est in 2008.

11987151_10153159892195777_8250148122893599070_n

Prestigioase scoli de animatie din lume (Gobelins, La Poudrière, Filmakademie, Royal College of Art, Tokyo University of the Arts, National Film and Television School London etc.) sunt prezente si anul acesta la Anim’est, cu cele mai bune filme de absolvire.

Festivalul va avea si in acest an o sectiune competitionala dedicata filmelor studentesti, publicul putand viziona o serie de scurtmetraje de animatie nou-noute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*