Link pagina copiat!
Relaxare si lectii de viata la filmul ”Ballerina”, in Bacau
31 martie 2017
Legătura dintre succes și inteligența emoțională
31 martie 2017

Intr-o zi  de martie cu soare bland, 11 adolescenti dornici de a-si testa limitele si, de ce nu, de a incerca ,,senzatii tari”, însoțiți de adulti, au pornit de la Centrul de Resurse pentru Adolescenti din Bacău către Aventura Parc Măgura, aflat în drumul către Onești, la doar 11 km de municipiul Bacău. Serpentinele șoselei nu le-au tăiat cheful de distractie și dorința de a încerca ceva nou. Din microbuz se zarea padurea care timid se trezea la viață și din loc în loc o explozie galbena se ițea dintre copacii bătrâni. Erau cornii înfloriți care sfidau răcoarea primăverii  capricioase.

Parcul a fost conceput cu trasee de dificultate progresiva (usor, mediu si dificil), fiecare traseu fiind simbolizat prin culori specifice: mov, galben, verde, albastru, rosu, negru. Toata activitatea se desfasoara in zona de padure, ceea ce aduce o stare de „refresh”.

Odată ajunși, adolescenții au ascultat cu mare atenție indicațiile date de către personalul parcului, si-au pus cu mare atenție echipamentul si au pornit unii mai cu teamă, alții cu mare curaj. Traseele (in numar de 6) le-au dat de furca unora dintre adolescenti. Cei care au ramas la sol i-au incurajat rand pe rand, mai ales pe cei care la primul „hop” ar fi dorit sa facă „cale-întoarsă”… Ei bine, sustinerea noastră a avut efect si, rand pe rand, si cei mai tematori au reusit sa-si infranga frica si sa se bucure de fiecare reusita.

Traseul pentru cei mai mici a presupus mai multa indemanare din partea „sportivilor”.  Echipamentul era constituit din ham și doua carabine. Adolescentii care au început cu acest traseu au trebuit să scoată una cate una carabinele de siguranta si sa le treaca peste diferitele obstacole intalnite in cale, fie ele coliere metalice sau bucati de lemn plasate strategic.

 

  1. Traseul Mov – a oferit participanților prilejul de a-si testa abilitatile fizice si curajul in parcurgerea celor 10 jocuri. De asemenea, datorita platformelor ce nu au depășit inaltimea de 2 metri, acest traseu a fost folosit cu succes si de către adolescenții care au avut oarecare teama de inaltime și au dorit sa faca o incalzire inaintea inceperii celorlalte trasee. Traseul mov s-a terminat  cu o tiroliana.
  2. Traseul Galben – a avut un grad de dificultate putin mai mare decat cel mov (platformele de pe acest traseu nu au depășit inaltimea de 3-4 metri) și a fost presarat cu diverse jocuri atragatoare, atracția acestui traseu fiind reprezentată de cele 2 tiroliene consecutive.
  3. Traseul Verde – a îmbinat plăcerea efectuării jocurilor din ce in ce mai provocatoare cu adrenalina produsa de dificultatea sporita, platformele ajungand la cca 10 metri inaltime, fiind probabil cel mai iubit traseu de către adolescenți.
  4. 4. Traseul Albastru – a cerut forta si indemanare (pe acesta platformele au ajuns la 15 metri inaltime). Jocurile traseului albastru au fost mai dificile, pentru abordarea carora adolescenții au fost nevoiți să găsească cele mai bune strategii de parcurgere.
  5. Traseul Rosu – a fost cu siguranta cel care a cerut abilitati fizice serioase, fiind considerat un traseu dificil, provocator, spectaculos, cu multe jocuri dificile, finalizarea lui oferind o imensa satisfactie.
  6. Traseul Negru a fost considerat (de zburatorii care au atins varfurile fagilor) – fabulos, desavarsit, un adevarat comando, un adevărat tur de fortă, cu adrenalina curgand in valuri. Platformele acestui traseu au ajuns la 20 de metri inaltime și i-au determinat pe curajoși să chiuie de bucurie și să-și facă cunoscută victoria.

Au fost curajosi toți, atat fetele, cat si baietii. M-am bucurat pentru fiecare, am vazut emotia pe chipul lor, acea stare de emoție amestecată cu teamă și bucuria de a finaliza rand pe rand traseele.

Jos printre fagi, salcami, tufe de soc, printre frunze si fructe de jir am zarit ferigi, tufe de toporași albi, pulmonarita (pumonaria officinalis). O lume magica de la pamant pana spre varfurile copacilor, spatiu in care cei curajoși au zburat pret de cateva zeci de minute asemeni lui Peter Pan intr-o superba zi de martie.

Rezultatul a fost adrenalina si apoi ceva febra musculara.

Dar a fost o experienta de neuitat pe care cei prezenți ar dori oricand sa o mai repete.

Lina Martin

Centrul de resurse pentru adolescenți  Bacău

 

Adolescenteen
Adolescenteen
Scopul platformei online este de a ajuta adolescentii cu informatii utile si de specialitate, facilita interactionarea in vederea obtinerii unor raspunsuri care sa ii ajute in rezolvarea diverselor probleme sau sustinere pentru a depasi situatii dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*