Link pagina copiat!
CAMPANIE Ce este și cum se transmite HEPATITA C
29 octombrie 2017
Cum să ne îmbunătățim memoria de lungă durată
29 octombrie 2017

Cu toții ne dorim să avem diferite succese, să trăim experiențe frumoase, să ne dezvoltăm etc. Pentru a ne crește șansele de a obține toate acestea, este util să identificăm avantajele și piedicile importante pentru scopurile noastre.

Pentru a clarifica resursele care îți facilitează sau îți îngreunează drumul spre realizările tale, îți propunem următorul exercițiu:

  1. Formulează un scop important pentru tine (ex. Să obții o mențiune la o olimpiadă)
  2. Notează avantajele – resursele interne și externe pe care le deții și care îți pot fi de folos pentru a-ți atinge scopul. Avantajele obișnuite sunt compuse din abilități personale, pregătiri, experiență, persoane de contact, cunoștințe, motivație, idei despre sine, bani, suport provenit din partea altor persoane și propriile tale calități.
  3. În mod asemănător, notează piedicile, pericolele sau lipsurile în ceea ce privește resursele.
  4. Discută despre dezavantajele/piedicile și avantajele tale împreună cu un părinte, un profesor, un consilier, cu un coleg sau cu un prieten.

Printre întrebările importante pe care le poți discuta sunt: Cât de reale sunt aceste piedici și atuuri? Care dintre acestea pot fi eliminate? Există posibilitatea ca una dintre piedici să fie depășite prin intermediul unui avantaj? Dacă unele dintre piedici nu pot fi depășite, ce rămâne de făcut?

 

Daniela Dumulescu, psiholog la Centrul de Resurse pentru Adolescenți, Cluj-Napoca

Adolescenteen
Adolescenteen
Scopul platformei online este de a ajuta adolescentii cu informatii utile si de specialitate, facilita interactionarea in vederea obtinerii unor raspunsuri care sa ii ajute in rezolvarea diverselor probleme sau sustinere pentru a depasi situatii dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*