Link pagina copiat!
Cum sa depasesti dificultatile cu somnul
21 octombrie 2015
Ce trebuie sa stii despre anxietate si cum sa o gestionezi
23 octombrie 2015

Să ai o relație romantică poate fi un pas pe care să-l faci în adolescență. Este o decizie personală și nu întotdeauna simplă. E bine să analizezi din timp care sunt așteptările tale și în ce măsură te implici. De asemenea e bine să privești orice relație din perspectiva unui echilibru între ceea ce oferi și ceea ce primești. 

Analizează în ce măsură relația este potrivită pentru tine și te ajută să evoluezi și să te dezvolți. Într-o relație sănătoasă poți găsi un sentiment de confort, dar și susținere pentru idealurile și proiectele tale. De asemenea, la rândul tău poți oferi sprijin pentru celălalt.

Când faci o alegere în ceea ce privește o relație romantică e bine să ai în vedere câteva lucruri:

  • Contează ceea ce crezi și spui și părerea ta contează. O relație trebuie să fie echilibrată, de aceea e important să te asiguri că ceea ce spui este luat în seamă.
  • Ai încredere în intuiția ta, dacă ți se pare că ceva nu este în regulă ia măsuri cât de repede poți.
  • Nu lăsa pe altcineva să facă alegeri în locul tău.
  • Ai grijă la orice fel de abuz. Fie că este vorba de abuz fizic, sau psihologic (dacă persoana respectivă încearcă să te facă să te simți vinovat/ă, să-ți fie frică sau să fii trist/ă) ia măsuri, încheie relația și vorbește cu cineva despre asta. Nu trebuie să treci singur/ă printr-o situație dificilă, dacă e nevoie vorbește cu un adult și asigură-te că persoana respectivă nu va mai avea ocazia să repete abuzul.

Care este părerea ta despre relații? Scrie-ne în secțiunea de comentarii care crezi cum crezi că trebuie să fie o relație sănătoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*