Link pagina copiat!
Cum sa raman nefumator daca prietenii mei fumeaza
17 aprilie 2015
Cum arat sau ce rol are imaginea corporala in grupul meu
23 aprilie 2015

Să vorbim puţin despre sentimentele tale. Maturizarea te poate face uneori irascibil. Ai de-a face cu un corp în schimbare, mulţi hormoni, emoţii noi, dar şi cu primele responsabilităţi ca adult tânăr. Te poate ajuta să ştii că aproape toată lumea consideră aceasta perioadă din viaţă dificilă, oricât de mult ar încerca să o ascundă.

Nu e întotdeauna uşor să îţi faci prieteni. Oamenii pot fi timizi, chiar dacă nu se comportă ca atare, şi poate să dureze până când întâlneşti oameni cu prietenicare să te înţelegi. Dacă eşti atent cu ceilalţi şi îi laşi să vadă că eşti bun, de obicei şi ei vor fi buni cu tine. Multora le place să facă parte dintr-un grup; prietenii îţi pot face viaţa mai fericită. Câteodată, integrarea în grup pare lucrul cel mai important, dar nu trebuie să te laşi niciodată forţat să faci ceea ce nu îţi doreşti.

Nu e un lucru neobişnuit să te cerţi cu părinţii atunci când creşti. Ei uită adesea că ai crescut şi le e greu să te lase să iei propriile decizii. Când parinţii stabilesc nişte reguli, adesea o fac pentru că vor sa te protejeze, nu pentru că nu te respectă. Chiar dacă pare frustrant îţi va fi mai bine să faci unele compromisuri între a face lucrurile care te atrag şi a câştiga încrederea părinţilor.

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, e natural să te simţi atras de alte persoane. Poate îţi imaginezi că le săruţi sau că eşti lângă ele. Aceasta se numeşte a avea fantasme şi mulţi băieţi şi fete o fac, fiind un mod natural de a-ţi explora emoţiile. Şi nu ai de ce să te îngrijorezi dacă fantasmele tale par ciudate.

La această vârstă, oamenii încep adesea să se întâlnească şi să se sărute. Dar asta nu înseamnă ca trebuie să faci asta înainte să fii gata, chiar dacă ceilalţi o fac; aşadar, nu lăsa pe nimeni să te forţeze să o faci.relatii in adolescenta

Ai crescut acum, ai mai multă libertate şi ţi se deschid multe căi. Vei fi tentat să încerci lucruri la care nu te-ai gândit mai demult sau pe care până acum le-ai considerat „de oameni mari”. La petreceri vei avea la îndemână ţigări şi alcool şi mulţi dintre cei din jurul tău poate că vor bea şi vor fuma. Înainte să încerci, gândeşte-te dacă îţi place ce vezi la ei. Iar dacă nu doreşti să încerci, dar ceilalţi râd de tine, adu-ţi aminte că nimeni nu te poate obliga să faci ceva ce nu vrei.

Ai dreptul să te simţi bine cu emoţiile tale şi să le împărtăşeşti cu persoanele de care te simţi apropiat. Este bine să o faci, de altfel, te vei simţi eliberat şi îţi oferi şansa de a afla că nu eşti singurul care simte şi gândeşte astfel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*