Link pagina copiat!

scoalaCare este relatia cu scoala?

Când nu ești acasă, cel mai mult timp îl petreci la școală. De aceea contează cum ți-l petreci.
La această vârstă, activitatea la școală e mai complicată și te solicită mai mult.

E important pentru tine să te implici în activitățile de la școală pentru că așa vei ajunge să te cunoști și vei ști la ce te pricepi mai bine. Adică vei învăța să te evaluezi, să vezi unde ai făcut bine și unde ai greșit, cum poți să faci data următoare mai bine și așa vei ști care sunt talentele, aptitudinile pe care le ai (lucrurile la care te pricepi, ești bun(ă)și pe care ai capacitatea să le faci).study teenage

Dacă ești prezent la ore și te implici în activități, vei avea mai multe cunoștințe, ți se dezvoltă inteligența și limbajul (înveți și mai multe cuvinte decât cele pe care le știi deja), ceea ce te ajută să te exprimi mai bine și să te faci mai bine înțeles și înveți să te descurci în situații mai complicate.
Deși pentru tine poate e mai important locul pe care îl ai în grupul de prieteni decât notele pe care ei iei sau aprecierea profesorilor, vei vedea că și profesorii tăi sunt importanți. Pe unii dintre ei îi placi, pe alții nu, și asta e normal.

Dintre cei pe care îi placi, unii pot deveni modele pentru tine pentru că îți plac trăsăturile lor, modul în care te simți la orele lor și faptul ca îți provoacă interesul de a cunoaște noi.
Dacă nu îl placi un profesor, e posibil ca și materia să ți se pară neinteresantă. Încearcă să dai atenție și acestor materii, e posibil ca, în timp, să îți dai seama că te interesează sa afli mai multe despre unele subiecte și să îți descoperi niște talente pe care le vei putea folosi mai târziu.

Pagina anterioaraPagina urmatoare