Link pagina copiat!

baietiModificari specifice baietilor

La pubertate, fetele și băieții încep să capete trăsături specifice femeilor și bărbaților. Iată ce e firesc să se întâmple cu tine, ca băiat:

 • Creșterea părului
  În afara părului care crește în zonele intime, pe mâini și pe picioare, îți poate crește păr și pe față, piept, posibil și pe spate.kid to man
 • Forma Corpului
  Corpul crește în înălțime și vor fi și alte schimbări: umerii se lățesc și corpul poate fi mai musculos, sau poate vei fi mai slab decât alții. Aceste diferențe sunt firești.
  Multor băieți li se umflă sânii la începutul pubertății, dar după câteva luni revin la normal. Ți se poate întâmpla și ție: poți simți un buton plat, cum ar fi cucui sub unul sau ambele sfârcuri și poți simți chiar durere în acele locuri. Nu te speria, e doar pentru puțin timp și nu vei avea sâni adevărați, ca la fete!
  Este posibil să nu fii mulțumit de corpul tău, dacă te compari cu alții, dar ar fi bine să nu uiți că schimbarea corpului tău este firească.
 • Schimbarea vocii
  Ai observat, poate, deja că vocea ta a început să se schimbe. Deși poate să ți se pară rușinos sau enervant, și această schimbare face parte din creșterea ta normală.
  În timpul acestei perioade, hormonul masculin numit testosteron determină, printre altele, și alungirea corzilor vocale. La bărbați, corzile vocale au dimensiuni mai mari, de aceea vocea lor este mai groasă și mai gravă decât la femei. În această perioadă, când vocea ta se modifică, va fi când mai subțire, când mai groasă, ceea ce este normal. De aceea, în această perioadă poți simți dureri în gât, din cauza forțării vocii.
  În momentul în care corzile vocale ajung la maturitate, se definitivează vocea nouă, cea cu care vei rămâne toata viața.

Pagina anterioaraPagina urmatoare