Link pagina copiat!
Adolescenții din Bacău, la filmul ”Frumoasa și Bestia”
26 mai 2017
Facebook Live despre empatie, luni – 29 mai, cu specialistii de la Bacau
28 mai 2017

Comunicarea reprezintă schimbul de mesaje între cel puțin două persoane, din care una emite (exprimă) o informație și cealaltă o recepționează (înțelege)… Asta o știm cu toții.  

Dar oare ceea ce transmite o persoană are același înțeles pentru fiecare dintre noi? Adolescenții de la CRA Iași au ajuns singuri la concluzia că fiecare persoană are propria interpretare a aceluiași mesaj transmis. Și și-au dat seama de acest lucru în urma unui exercițiu, în care cu toții au primit aceleași instrucțiuni, însă le-au aplicat diferit. Și asta pentru că au experiențe de viață diferite, cunoștințe diferite, niveluri de dezvoltare diferite…

De asemenea, același exercițiu i-a făcut să înțeleagă că, dacă doresc să aibă o comunicare bună cu cei din jur, e important să transmită mesaje cât mai clare și specifice, fără să lase loc de interpretări.


Activitatea a fost desfăşurată în cadrul modelului Oportunităţi pentru Adolescenţi, implementat de Fundaţia “Alături de Voi” România în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi, Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, cu sprijinul tehnic şi financiar al Reprezentanţei UNICEF în România.

Adolescenteen
Adolescenteen
Scopul platformei online este de a ajuta adolescentii cu informatii utile si de specialitate, facilita interactionarea in vederea obtinerii unor raspunsuri care sa ii ajute in rezolvarea diverselor probleme sau sustinere pentru a depasi situatii dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*