Link pagina copiat!
Nu ma simt bine in corpul meu – de ce?
29 ianuarie 2016
Cum sa ierti pe cineva care a gresit fata de tine
31 ianuarie 2016

Pe parcursul vietii, oamenii isi fac prieteni noi si incearca sa isi largeasca cercul de cunostinte. Bineinteles ca prietenii apropiati vor fi tot timpul cei pe care ii vei dori aproape si in preajma lor te vei simti cel mai confortabil. Totusi, un comportament social deschis si o atitudine degajata iti pot aduce aproape oameni cu care poti descoperi ca ai lucruri in comun si de la care poti invata multe lucruri noi.

Daca te numeri printre cei care simt un nod in gat ori de cate ori trebuie sa faca fata unor conversatii cu persoane noi, nu trebuie sa iti faci griji. Atitudinea se poate educa si emotiile pot fi infrante. Iata cativa pasi pe care ii poti urma atunci cand te simti stingher la intalnirea unor oameni noi:

1. Fii sincer – Raspunde concis si direct la intrebarile care ti se adreseaza. Vorbeste despre pasiunile tale, iar daca in discutie apar subiecte pe care le cunosti, nu te sfii sa iti exprimi parerea. Argumenteaza toate punctele de vedere, dar ai grija sa nu ofensezi cu nicio remarca interlocutorii.

2. Zambeste mult – Un chip relaxat si luminos ii face pe cei din jur sa te indrageasca. Zambetul este o carte de vizita care nu da gres niciodata. El va spune despre tine faptul ca esti o persoana optimista, prietenoasa si multumita de ceea ce a realizat.

3. Arata-te interesat – In cadrul conversatiilor are loc un schimb constant de intrebari, in urma carora apar raspunsurile. In mediul familiar, nici nu remarci acest fapt , deoarece el se manifesta foarte firesc. Pentru a-ti forma o impresie corecta despre oamenii cu care stai de vorba, fii prezent in discutie si pune intrebari ori de cate ori simti nevoia.

4. Depaseste-ti teama – Sa te faci auzit si sa vorbesti despre tine este de multe ori mai complicat decat pare. Unele persoane se nasc cu o inzestrare aparte care le face foarte comunicative. Daca nu este cazul tau, incearca sa ai cateva replici pe care sa le spui cat mai degajat legate de tine. Orienteaza-te spre lucruri usoare precum raspunsuri la intrebari de genul: ce faci, ce iti place, care este materia ta preferata si ce hobby-uri ai.

5. Foloseste cat mai putine negatii – Persoanele care repeta des sintagme cu tenta negativa – nu, niciodata, nici – tind sa fie percepute ca pesimiste. Ori de cate ori vorbesti cu oameni noi incearca sa folosesti pe cat posibil propozitii si fraze neutre sau lipsite de negatii. Vei observa ca acest lucru va imbunatati comunicarea.

Prieteniile noi sunt lucruri pe care merita sa le castigi. Aratandu-te interesat de oameni si fiind la randul tau o persoana deschisa, vei remarca in timp ca discutiile se leaga mai usor. Exercitiul si perseverenta sunt cele care te vor ajuta sa îți faci prieteni mai ușor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*