Link pagina copiat!
Cum sa alungi sentimentul de inferioritate
10 iunie 2016
Cum sa eviti oboseala ochilor daca stai mult la calculator
12 iunie 2016

Ai dori in permanenta sa castigi timp, sa faci totul dintr-o singura miscare – sa vorbesti la telefon cu colegii in timp ce muzica preferata se aude pe fundal, sa faci temele in timp ce merge televizorul sau sa pedalezi in timp ce playlistul ruleaza nestingherit.

In fiecare dintre aceste exemple, capacitatea ta de concentrare este mult redusa. Specialistii atrag atentia asupra faptului ca masura in care care iti imparti atentia va determina calitatea rezultatelor pe care le obtii. Vei observa astfel, ca la sfarsitul zilei nu iti vei aminti ce ai vorbit la telefon, nu vei fi retinut nimic din lectiile citite, iar emisiunile de la televizor s-au sters din memorie de parca nici nu ar fi fost. Unde mai pui faptul ca vei simti o oboseala apasatoare, care poate degenera uneori si in dureri de cap si greata.

Mai mult, daca te incapatanezi sa butonezi telefonul in timp ce mergi pe strada sau sa te plimbi cu bicicleta ascultand muzica, aceste actiuni se pot dovedi fatale pentru tine. Este mult mai important sa te concentrezi la drum, sa fii prezent cand traversezi strazile sau treci pe langa oameni, fiind capabil in acest fel sa te feresti de pericole si sa nu accidentezi trecatorii.

Numarul lucrurilor pe care le putem face simultan este extrem de redus, iar scopul tau este sa le faci pe fiecare cat mai bine. In viata nu este totul sa termini la timp sau sa te grabesti, ci sa ai spor si rezultate frumoase.

Creierul nostru inregistreaza strict detaliile necesare realizarii actiunii in curs, ignorand din instinct toti stimulii suplimentari.

Pentru a-ti creste eficienta, solutia nu este sa devii campion la multitasking, ci sa ai mereu in vedere ce este prioritar. Efectueaza totul in ordinea importantei, si nu te pierde in amanunte.

Invata in fiecare clipa sa traiesti prezentul, sa fii concentrat doar la un singur lucru – daca te plimbi, plimba-te, daca inveti, invata si fa doar atat, iar daca vrei sa citesti, opreste muzica si nu manca in timp ce dai paginile cartii.

Obisnuindu-te sa faci lucrurile pe rand si vei vedea, in timp, ca de fapt vei castiga mai mult pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*