Link pagina copiat!
DOSAR: Agresivitatea – tipuri de abuz
29 iulie 2017
CAMPANIE Ce este și cum apare candidoza
31 iulie 2017

Plictiseala este o stare emoțională prin care trecem atunci când nu avem nimic de făcut și constă în lipsa interesului pentru o activitate anume.

Printre cauzele cele mai frecvente ale plictiselii se numără:

  1. Monotonie în minte. Situațiile repetitive, predictivile devin în general plictisitoare. Spre exemplu, ne plictisim când așteptăm la aeroport, când realizăm o activitate fizică repetitivă etc.
  2. Nevoia de noutate. Persoanele cu o nevoie crescută de noutate, stimulare și varietate riscă să se plictisească mai repede. Aceștia sunt oameni care simt de multe ori că lumea se mișcă prea încet și că nu se întâmplă suficient de multe lucruri în viața lor.
  3. Nivelul scăzut de dificultate al activității. În general, activitățile care sunt percepute ca fiind prea ușoare duc la plictiseală.
  4. Conștientizare emoțională scăzută. Plictiseala poate apărea în situațiile în care o persoană nu știe ce își dorește, care îi sunt emoțiile, ce ar face-o fericită, nu are scopuri clare etc.
  5. Lipsa autonomiei. Plictiseala poate apărea când simțim că nu avem opțiuni, că suntem prinși în activități pe care nu ni le dorim sau pe care nu le putem controla. Lipsa controlului asupra opțiunilor pe care le avem, ne poate face să ne simțim plictisiți.

Cu toate acestea, plictiseala poate fi benefică pentru a reflecta asupra vieții noastre sau pentru a planifica acțiunile următoare, pentru a ne cunoaște mai bine etc.

Psiholog Daniela Dumulescu, Centrul de Resurse pentru Adolescenți, Cluj-Napoca

 

Adolescenteen
Adolescenteen
Scopul platformei online este de a ajuta adolescentii cu informatii utile si de specialitate, facilita interactionarea in vederea obtinerii unor raspunsuri care sa ii ajute in rezolvarea diverselor probleme sau sustinere pentru a depasi situatii dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*