Link pagina copiat!
Cum sa fii tolerant cu cei din jur
16 martie 2016
Cum sa treci mai usor peste o zi proasta
18 martie 2016

Lectura reprezinta una dintre putinele modalitati la indemana de a descoperi lumea, fara sa trebuiasca sa faci un pas. Cu ajutorul cartilor iti construiesti planuri si trasee de calatorie, pe care in viitor le vei putea indeplini cu toata hotărârea.

Chiar daca tehnologia moderna iti pune la dispozitie o multime de informatii utile, nimic nu se poate compara cu experienta unei carti citite pe indelete. Cu totii avem un program incarcat si vei descoperi ca pe masura ce trece timpul, momentele libere devin tot mai putine. Tocmai de aceea trebuie sa le fructifici din plin, iar lectura este un mod ideal de a te relaxa si de a invata, in acelasi timp.

Iata cateva avantaje ale lecturii de care te vei bucura toata viata:

  1. Cartile te ajuta sa gandesti complex – Romanele de actiune sau nuvelele care te scot din cotidian iti stimuleaza mintea si te aduc in fata unor situatii cu care nu te intalnesti in viata reala. Analizand ceea ce citesti, trecand totul prin filtrul propriu, vei putea ajunge singur la anumite concluzii si vei descoperi reactii pe care nici nu stiai ca le poti avea.
  1. Lectura te face mai organizat – Actul lecturii are un ritual aparte, pe care il adopti fara efort. Lasandu-te purtat de firul epic, te desprinzi de tot ce ai trait peste zi si te deconectezi. Mintea ta ia o pauza de la lectiile pe care trebuie sa le faci sau de la testul care te streseaza in ultimele zile. Dupa o sesiune de lectura te vei simti mult mai pregatit sa iti reiei activitatile.
  1. Cartile iti antreneaza emotiile – Povestile personajelor te fac de-a lungul lecturii sa te bucuri, sa plangi, sa te temi sau sa speri. Vei avea un erou preferat sau nu vei avea la suflet un anumit caracter. Toate aceste stari te fac mai empatic, iti cultiva sensibilitatea si te vor face sa comunici mai bine cu cei din jurul tau.
  1. Prin lectura iti dezvolti atentia la detalii – Culorile apusului, ale tesaturilor descrise de scriitor, gusturile mancarurilor savurate de personaje sau parfumurile pe care le simt eroii romanului citit te fac sa intri mai bine in atmosfera cartii, iti capteaza atentia si, pe masura ce citesti, aceste detalii vor face constant apel la capacitatea ta de a le retine. In viata de zi cu zi, acest lucru te va face un observator fin al lumii inconjuratoare si iti vor rafina perceptiile.
  1. Cartile iti largesc orizontul cultural – Posibilitatea de a observa modul in care gandesc diversi scriitori iti pune la dispozitie puncte de vedere interesante prin care sa analizezi lumea. A avea o cultura vasta inseamna a fi flexibil la nou, avand un mod de a gandi bazat pe repere solide. Istorie, georgafie, gastronomie, muzica – cartile abunda in domenii interesante pe care le vei asimila mult mai usor impletite intr-o poveste captivanta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*