Link pagina copiat!
Idei prin care sa te organizezi mai bine
4 februarie 2016
Cum sa-ti stapanesti gelozia?
6 februarie 2016

O durere de cap poate aparea pe nepusa masa. Dupa o zi petrecuta in fata calculatorului sau dupa o perioada stresanta in care inveti multe ore pe zi resimti oboseala in tot organismul. De aici si pana la durerile de cap nu mai este decat un singur pas.

Este foarte important ca in perioada adolescentei sa deprinzi un program de studiu cat mai ordonat, care iti va fi de folos si mai tarziu. Facultatea si studiile post-universitare presupun un volum si mai mare de munca, iar alternarea dintre perioadele de invatare si cele de relaxare este bine sa iti intre in reflex. De aceasta tactica depind succesul tau si rezultatele foarte bune.

Durerea de cap este un semnal al externuarii de cele mai multe ori. Inainte de a te alarma si de a merge la un consult de specialitate, este folositor sa observi daca ea cedeaza la odihna. Astfel, in cazul unui episod de migrene, incearca sa faci o pauza. Dormi, asculta o muzica relaxanta, fa o plimbare si odihneste-ti ochii.

Masajul tamplelor si un ceai cald sunt si ele de folos. Cand durerea incepe sa treaca, vei avea confirmarea faptului ca ti-ai suprasolicitat corpul. Acest semnal de alarma atrage dupa sine necesitatea unor schimbari in rutina ta zilnica.

Incearca sa fii cat mai activ – fa sport in aer liber, oxigeneaza-ti organismul si pune-ti sangele in miscare. Nu neglija importanta unui trup sanatos, indiferent de cat de mult crezi ca ai de invatat. Un corp odihnit si o minte limpede te vor ajuta sa fii eficient si productiv.

In perioada tezelor sau cand ai de pregatit proiecte, fa scurte pauze de 10-15 minute. Da ragaz ochilor sa se relaxeze. In acest mod si informatiile se vor sedimenta mai bine in memorie.

Nu face greseala de a-ti planui nopti albe de invatat inaintea unor lucrari importante. Nu vei reusi decat sa te bulversezi si sa castigi o durere de cap ce nu va disparea usor. Lipsa stresului se castiga dintr-o buna organizare a timpului si a materiei ce trebuie recapitulate. Nici nu te vei putea concentra cand vei stii cat ai de recuperat.

Migrenele sunt afectiuni cu care se confrunta o mare parte a oamenilor. Modul in care te ingrijesti de tine si de sanatatea ta mentala si corporala este cel care face diferenta. Aminteste-ti de fiecare data ca stresul va aparea pe parcursul vietii din diverse motive si depinde numai de tine cum il impiedici sa te afecteze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*