Link pagina copiat!
ÎNVAȚĂ CU CAP. Cum să înveţi mai bine în timp mai scurt
31 martie 2017
Iași. Prietenie fără granițe
31 martie 2017

Viitorul reprezintă o preocupare reală pentru adolescenții care frecventează Centrul de Resurse pentru Adolescenți din Iași. Mulți dintre ei sunt în ani terminali de liceu și inevitabil se gândesc la ce vor face mai departe. În cadrul ultimei activități, am dezbătut cele două alternative principale pe care le au la dispoziție: continuarea studiilor (prin urmarea unei facultăți) sau încercarea de a-și găsi un loc de muncă, imediat după finalizarea liceului.

Cum era de așteptat, părerile au fost împărțite. Surprinzător însă pentru noi este faptul că ponderea celor care nu se gândesc să urmeze o facultate este mai mare decât a celor care doresc acest lucru. Mulți consideră facultatea o pierdere de timp, un obstacol în câștigarea independenței financiare imediate, pe care și-o doresc. De asemenea, studiile superioare le văd ca fiind irelevante pentru succesul profesional (poate din cauza exemplelor promovate de mass-media, care expun tinerilor modele de succes obținut fără studii).

Oricum, ceea ce se evidențiază în mod clar este necesitatea programelor de orientare profesională realizate eficient și personalizate în funcție de nevoile fiecărui elev.

Activitatea a fost desfăşurată în cadrul modelului Oportunităţi pentru Adolescenţi, implementat de Fundaţia “Alături de Voi” România în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi,  Direcţia de Asistenţă Comunitară Iaşi şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, cu sprijinul tehnic şi financiar al Reprezentanţei UNICEF în România.

 

Adolescenteen
Adolescenteen
Scopul platformei online este de a ajuta adolescentii cu informatii utile si de specialitate, facilita interactionarea in vederea obtinerii unor raspunsuri care sa ii ajute in rezolvarea diverselor probleme sau sustinere pentru a depasi situatii dificile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*