Link pagina copiat!
Despre iubire si intalniri, in perioada adolescentei
11 februarie 2016
Bullying-ul ne priveste pe toti!
15 februarie 2016

Dupa fiecare episod de raceala, ai observat faptul ca intreg organsimul tau este mai slabit. Miscarile iti sunt mai lente, puterea de a te coordona are un ritm pe care nu il recunosti iar abilitatea de concentrare iti este mult diminuata.
Acest lucru are loc deoarece corpul este slabit in urma luptei pe care a purtat-o cu virusul gripei. Virozele si racelile actioneaza ca niste intrusi asupra sistemului imunitar, slabindu-i capacitatea de a te proteja. Dupa aceste momente, esti mult mai vulnerabil/a in fata infectiilor. Astfel, chiar si o banala migrena se poate transforma intr-o durere de mai multe zile, tocmai din cauza faptului ca intreg corpul este sensibil.
Iata insa ce poti sa faci dupa ce te-ai confruntat cu o raceala:

1. Consuma cat mai multe fructe si legume proaspete – Un aport crescut de vitamina C va actiona ca o infuzie de energie asupra tesuturilor afectate. Un antioxidant puternic, aceasta vitamina va reface corpul mult mai repede. Incearca sa mananci gustari pe baza de fructe si la scoala si acasa, atat in forma lor naturala, dar si sub forma de sucuri tip fresh.

2. Plimbari in aer liber – este gresita conceptia potrivit careia daca esti bolnav trebuie sa te inchizi in casa. Este adevarat ca trebuie sa stai departe de oameni ca sa nu dai mai departe raceala sau sa nu contactezi un alt virus, insa plimbarile in aer liber iti vor oxigena corpul si te vor pune pe picioare.

3. Mai putin stres – Atunci cand esti bolnav este indicat sa eviti oboseala. Citeste si stai la calculator cu moderatie, pentru a nu-ti suprasolicita privirea si concentrarea. Stresul este un factor nociv pentru sistemul imunitar.

4. Evita mancarurile fast-food si dulciurile – alimentele ultra-procesate si cele foarte bogate in zahar sunt greu de digerat pentru un organism care se lupta cu raceala. Alege in schimb supe calde, compoturi, iar daca ai pofta de dulce mananca paine prajita cu putina miere. Mierea este un dulce natural si este un dezinfectant excelent pentru gat.

5. Hidrateaza-te – Bea cat mai multe lichide, pentru a-ti ajuta organismul sa elimine reziduurile racelii. Apa, ceaiurile calde (nu fierbinti) cu lamaie, sucurile naturale de fructe si legume, laptele cald in care amesteci putina miere, sunt bauturi ideale atunci cand esti in plin proces de refacere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*