Link pagina copiat!
Care sunt cele mai apreciate aptitudini intr-un context social si cum sa le dobandesti
2 mai 2016
Ce transmiti de fapt cand iti ceri scuze prea des
4 mai 2016

Oamenii timizi se deschid mai greu catre ceilalti si de cele mai multe ori intampina dificultati in a discuta cu cineva, chiar daca daca este vorba despre persoane care le sunt dragi. Oricine isi doreste sa cunoasca si sa se faca cunoscut, chiar daca nu se pricepe foarte bine sa arate acest lucru. Iata ce poti sa faci tu pentru a te apropia de o persoana timida.

Gaseste un moment potrivit – daca vrei sa te apropii de cineva timid, cel mai probabil vei gasi aceasta persoana stand singura. Nu te duce cu toata gasca de prieteni pentru a o intreba ce mai face, efectul va fi unul de retragere.

Foloseste un ton calm – cand te adresezi unei persoane timide e important sa nu fii foarte dur/a in exprimare, sa nu ridici tonul vocii si mai ales sa ai o atitudine blanda.

Gaseste un subiect comun de conversatie – nu te astepta ca o persoana timida sa intretina lejer o conversatie. Gaseste subiecte pe care le aveti in comun si porneste discutia din acel punct. Nu insista foarte mult cu intrebari, in special daca sunt legate de propria persoana. Asculta cu atentie cand povesteste ceva si ofera sinceritate cand raspunzi. Daca demonstrezi ca nu ai fost atent/a la ce ti-a spus iti va fi si mai greu sa-i castigi increderea.

Nu lungi prea mult o conversatie – o persoana timida se simte mai bine cand dupa o perioada de interactiune poate sa ia o pauza. Nu insista prea mult pe o conversatie lunga sau prea mult timp petrecut impreuna. E mai bine sa faceti acesti pasi treptat, pe masura ce relatia voastra capata mai multa incredere si siguranta.

Nu forta o schimbare – timiditatea unei persoane nu dispare dintr-o data. Chiar daca va intelegeti bine nu insista sa mergeti tot timpul in locuri unde sunt multi oameni. Printr-o replica de tipul “nu mai fi asa timid/a” nu vei reusi decat sa il/o faci sa se simta inconfortabil si nepotrivit in context.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*