Poate ca ai vazut in filme sau chiar la cei din cercul tau apropiat – parinti, bunici, obiceiul de a tine un jurnal. Pare desuet si foarte complicat sa scrii in fiecare zi, sa-ti impartasesti gandurile unui caiet. Este insa vremea sa afli ca specialistii in psihologie sustin ca este o cale extrem de terapeutica pentru mintea umana.
In plus, este cea mai sigura metoda de a tine sirul evenimentelor in ordinea cronologica, fara riscul de a incurca vreo informatie. Nu de putine ori, jurnalele personale ale unor persoane au servit ca ajutor in investigatii, anchete sau chiar relatari cu registru istoric.
Un jurnal poate deveni aliatul tau atunci cand vrei sa iti atingi un obiectiv. Gandurile tale, zi dupa zi, iti vor servi la fiecare recitire ca o sursa de motivatie originala si foarte intima. In momentele de impas va fi suficient sa recitesti cateva pagini si te vei simti mai bine stiind ca ai muncit si te-ai antrenat in fiecare zi pentru telul tau.
Nu te sfii sa scrii doar pentru ca nu excelezi la partea de compozitie literara. Jurnalul este ceva ce iti apartine doar tie si nimeni in afara de tine nu are dreptul sa il citeasca. Daca vei intreba persoane care au tinut jurnale de-a lungul timpului, toate iti vor recunoaste ca a fost o decizie inteleapta, actionand ca un exercitiu de eliberare si ordonare a ideilor.
Jurnalul este un gardian al amintirilor si un companion care nu te va judeca niciodata. Mai mult, se stie ca o data cu trecerea anilor memoria incepe sa joace feste. Cu ajutorul unui jurnal nu va exista posibilitatea de a da uitarii nicio clipa sau eveniment din trecut.