Link pagina copiat!
7 lucruri esentiale intr-o relatie sanatoasa
17 decembrie 2015
Cum sa colaborezi in echipa
20 decembrie 2015

Știi ca lipsa de somn te transformă într-o persoană morocănoasă, cu mintea încețoșată. Ce nu știi este că lipsa de somn îți afectează și memoria, sănătatea și aspectul fizic. Iată câteva din lucrurile pe care trebuie să le știi înainte să-ți amâni din nou ora de culcare.

  1. Probleme cu memoria

Somnul are diverse faze și joacă un rol important în consolidarea informațiilor noi și transformarea lor în amintiri. Dacă somnul este prea scurt sau întrerupt, ciclurile de somn nu se desfășoară complet și nu reușești să obții memoria de lungă durată optimă.

  1. Probleme cu concentrarea

Când ți-e somn nu te mai poți concentra foarte bine și implicit rezultatele tale la școală vor fi afectate pentru că nu mai poți învăța eficient.

  1. Creștere în  greutate

Oboseala te face să simți constant nevoia de a mânca ceva, pentru a-ți da mai multă energie. Cu cât oboseala se întinde pe perioade mai mari de timp, cu atât creștere riscul de a mânca mai mult, în special snack-uri nesănătoase sau dulciuri, ceea ce poate duce în timp la o creștere în greutate nesănătoasă.

4.   Aspect fizic nesănătos

Când ești nedormit/ă, ai ochii roșii, iar pielea capată o anumită textură care te face să ai un aspect nesănătos. Lipsa de energie contribuie și ea la imaginea pe care o creezi celor din jurul tău și la mesajul pe care îl transmiți indirect despre tine.

Iată că somnul este foarte important pentru ca tu să funcționezi și să te dezvolți normal, de aceea e bine să te asiguri că dormi cel puțin 8 ore pe noapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*